Banes Motor České Budějovice
04.01.2002, Milan Dvořák

HAV-CEB 2:5: Sailer rozhodl zápas

Hosté konečně prolomili střeleckou nemohucnost. V předchozích sedmi zápasech neskórovali nikdy více než třikrát, to je pro tým usilující o účast v play-off žalostná bilance. "Znovuzrození" hostů odnesl brankář domácích Maláč, který musel lovit puk ze své brány čtyřikrát. Poslední gól hokejistů z jihu Čech padl do prázdné branky.
Reportáž je převzatá (výjimečně) z www.hokej.cz. Autor: Pavel Vachtarčík.

Rozjetý Havířov přivítal stále tápající České Budějovice a chtěl navázat na dva úspěšné výsledky z vánočního období. To se mu nepovedlo, naopak Jihočeši se chytili a svého dnešního soupeře v tabulce opět přeskočili.

Pouze nudný extraligový odvar se hrál v Havířově v úvodní třetině, a tak to předváděný hokej rozhodně nebyl, kdo v třeskutém mrazu diváky zahříval. Na náznak šance se čekalo do šesté minuty, kdy Korhoň sice efektně objel branku, ale svůj oblouček do vytouženého cíle nedotáhl. V desáté minutě se zcela sám před Maříkem zjevil Vala, byl však příliš blízko a budějovického gólmana neprostřelil. Hosté byli naprosto bezradní a soustředili se hlavně na udržení bezgólového stavu. Jedinou střelou, která při troše fantazie mohla Maláče vystrašit, byla ta z hole Brože.

Ani ve druhé dvacetiminutovce se hokej nezlepšil, začaly ovšem alespoň padat góly. K malé radosti dvou a půl fanoušků do havířovské sítě. Ve 25. minutě se před Maláče dostal Sailer a zkušeně strážce domácí svatyně obelstil – 0:1. Když na světelné tabuli svítilo 30:56, doklepl opuštěný kotouč do branky Suchánek – 0:2 a přesně dvě minuty na to svítilo červené světlo na téže straně potřetí. Uzdravený Bartoš si vzpomněl na své lepší časy a vymetl z Maláčovy klece snad všechny pavučinky – 0:3. Panteři se mohli zvednou těsně před odchodem do kabin, jenže to by museli využít víc jak minutu a půl trvající přesilovku pěti proti třem. Největší šanci spálil Vala a vztekle potom mlátil hokejkou do plexiskla, které určitě za jeho střeleckou nemohoucnost nemohlo.

Po čtvrté brance, o kterou se ve 49. minutě významnou měrou zasloužilo nepovedené Eiseltovo vyhození puku z obranné třetiny, havířovští fanoušci houfně začali opouštět halu a mnozí z nich se tím jistě zachránili před usnutím a následným umrznutím. Ti, kteří zůstali, se alespoň zahřáli výstižným pokřikem „Junioři na led“. Proti tomu byl Eiselt, jenž i přes svou předchozí chybu dokázal, že na hrací plochu patří, a po hezkém průniku v 57. minutě snížil na 1:4. O drama se nakonec postarala Pohorelcova přesná rána – 2:4, a tak dvě minuty před koncem ještě bylo o co hrát. Tentýž hráč mohl dokonce snížit na rozdíl jediné branky, kotouč ale minul a na druhé straně pečetil čtyři vteřiny před koncem tři body pro hosty do prázdné branky Sailer.

Ohlasy po zápasu
František Výborný (Havířov): "Po dvou výhrách na hráče dolehlo uspokojení. Rozhodl náš slabý důraz a chyby v rozehrávce, kterými jsme soupeři ve druhé části nabídli až třígólové vedení. Přesto jsme v samotném závěru dokázali snížit a byli blízko kontaktnímu gólu. Věřil jsem, že uděláme šňůru tří výher, která by nám v naší situaci hodně pomohla, ale spadli jsme na zem."

Jaroslav Jágr (České Budějovice): "Konečně se nám vyprázdnila marodka, mohli jsme sestavit tři vyrovnané lajny a na našem výkonu to bylo znát. O první tři góly se rovnoměrně podělily všechny řady. V závěru, když jsme dvakrát inkasovali, jsem si vzpomněl na utkání s Plzní. Také jsme tři minuty před koncem vedli 3:1, ale nakonec prohráli 3:4. I Havířov si v závěru vynutil tlak, ale tentokrát jsme mu naštěstí odolali."

Sociální sítě

Návrat odchovance ze zámoří! Vítej doma, Šimone! ??...

Jaké to je vést kotel nebo jak vznikají fanouškovské chorály?

Další poděkování za podporu v sezoně 2023-24 náleží společnosti Precitool! Od obchodního manažera Petra Míška převzali plaketku...

75. narozeniny dnes slaví bývalý útočník Motoru Miloš Edelmann. V A týmu hrál 11 sezon (1967-68, 1970-80), cca 345 zápasů, v...