Banes Motor České Budějovice
06.03.2024, Václav Plachta

Tyto zápasy budou vyrovnané až do konce, uvědomuje si Filip Přikryl

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Svěřenci Ladislava Čiháka zvládli ve třetí třetině otočit nepříznivý stav utkání s karlovarskou Energií a po vítězství 4:2 získali první bod v sérii. Součástí vítězného týmu byl i útočník Filip Přikryl, který strávil na ledové ploše přes jednadvacet minut.

Filipe, dnes získáváte po vítězství 4:2 první bod v sérii. Co dnes v utkání rozhodovalo?
Dneska jsme zatím šli trpělivě šedesát minut a nakonec se to překlopilo na naší stranu. Samozřejmě nikdo nemohl čekat, že půjde o lehké zápasy. Tohle bude náročná série.

Jaký je to pocit, když se po necelých dvou minutách od startu zápasu přeruší hra kvůli trhlině v ledu. Nemůže dojít například k narušení vaší koncentrace na utkání?
Na každého to působí jinak. Jsme profesionálové a měli bychom se s tímto umět vyrovnat. Samozřejmě něco podobného na začátku zápasu nikdo nechce a to ani protější tým. Myslím si ale, že jsme na náš počáteční tlak navázali a nijak nás to nerozhodilo.

V první třetině obdržel Jan Ordoš pětiminutový trest za podkopnutí. Jak důležité bylo, že jste dokázali toto oslabení ubránit?
Bylo to extrémně důležité. Celý tým to odmakal a tohle jsou ty momenty, které vám hrozně pomůžou. Ukázali jsme charakter, zvládli jsme to a posunulo nás to v zápase.

Díky tomuto vyloučení jste se vy sám posunul do první formace. Co říkáte na tuto trenérskou důvěru?
Tohle je play-off. V uvozovkách je úplně jedno, v jaké lajně kdo hraje. Potřebujeme od každého, aby odvedl stoprocentní práci, včetně mě. Není čas koukat na to, s kým hrajete. Všichni jsme kvalitní hráči a makáme pro celý tým, jako jeden člověk.

V prostřední části jste se ujali vedení, následně ale Karlovy Vary průběh utkání otočily. Během druhé třetiny navíc bylo k vidění mnoho zbytečných ztrát kotouče. Nešlo o nějaký projev nervozity?
Nemyslím si, že šlo o nervozitu. Tohle jsou vypjaté zápasy a pracujeme na každém detailu. Jdeme do dalšího zápasu tak, jako jsme to odehráli dnes a myslím si, že jsme odehráli dobré utkání.

Ve třetí třetině došlo na parádní obrat. Zažil jste někdy něco podobného?
Tyto zápasy budou vyrovnané až do konce a věřím v sílu našeho týmu. Takovéto momenty musíme v této sérii zvládat a nikdy nevíte, kdy se něco podobného opět stane. Je dobré, že jsme to dnes zvládli my.

Euforii je ale nutné krotit. Myslíte si, že si lze z dnešního utkání převzít nějaké poznatky do druhého utkání?
Euforie není žádná. Máme teprve jeden kousek ze tří a jdeme s pokorou do dalšího utkání. Poznatky tam vždycky budou, ale důležité bude navázat na naší dnešní aktivitu.

Sociální sítě

Návrat odchovance ze zámoří! Vítej doma, Šimone! ??...

Jaké to je vést kotel nebo jak vznikají fanouškovské chorály?

Další poděkování za podporu v sezoně 2023-24 náleží společnosti Precitool! Od obchodního manažera Petra Míška převzali plaketku...

75. narozeniny dnes slaví bývalý útočník Motoru Miloš Edelmann. V A týmu hrál 11 sezon (1967-68, 1970-80), cca 345 zápasů, v...