Banes Motor České Budějovice
31.03.2023, Michal Špírek

Zbývá nejdůležitější krok, ví brankář juniorky Michal Kalista

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Juniorka si v nejkratším možném termínu vybojovala účast ve finále Ligy juniorů. V semifinále porazila Chomutov 3:0 na zápasy. Všechny zápasy odchytal devatenáctiletý brankář Michal Kalista.

Junioři Motoru touží po postupu do extraligy. Dobře si uvědomují, že ve finále na ně bude čekat zatím nejtěžší soupeř, ať už to bude Přerov či Vsetín (stav série je 2:2). Finále rozehraje budějovická juniorka zápasy ve středu a ve čtvrtek na domácím ledě. "Dosavadní postup play-off hodnotím moc dobře. Vyhráli jsme všechny zápasy a jsme ve finále. Teď už zbývá jen poslední a nejdůležitější krok," shrnuje své pocity brankář Michal Kalista.

Juniorka má v kádru tři vyrovnané gólmany, ale v play-off chytil svou šanci za pačesy právě Kalista. Odchytal všechny zápasy semifinále a zabral si pro sebe roli aktuální jedničky. "Moc si toho vážím a snažím se, aby se na tom už se nic nezměnilo," říká Kalista. Ten udržel ve třetím zápase proti Chomutovu čisté konto, ale ke stejnému úspěch měl blízko i v předchozích dvou zápasech, kdy inkasoval až v úplných závěrech utkání. "Po zápase to samozřejmě trochu zamrzí, ale vždy převládala radost z výhry. V Chomutově jsem z nuly byl moc šťastný, kluci mi hodně pomohli a za to jim děkuju," chválí své spoluhráče.

Stejně jako celý tým má i Kalista radost z podpory českobudějovických fanoušků. "Je to neskutečný pocit. Všichni si toho moc vážíme, je to krásný pocit slyšet diváky, jak nám fandí. A doufáme že počet diváků se ještě zvedne," vyhlíží mladý brankář domácí finálové boje.

A koho tipuje Kalista jako soupeře juniorky Motoru ve finále? "Oba soupeři jsou nepříjemní. Vsetín překvapil Slavii a Přerov taky umí bojovat, takže si netroufám říct, kdo je nebezpečnější."

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....