Banes Motor České Budějovice
20.03.2023, Michal Špírek

ČF3: POR - CEB 2:4 - Junioři si zajistili postup do semifinále

Výborně, první krok v cestě za stanoveným cílem zvládli junioři Motoru na jedničku a hned po třech zápasech slaví postup do semifinále. V Ostravě Budějovičtí vyhráli 4:2, výborným výkonem výhru podpořil brankář Kalista a předvedl se znovu i motorácký hrdina série, Alexander Remeš. Dal dvě branky a celkem v sérii za tři utkání nasbíral devět bodů! Do semifinále vstoupí Motor duely v Budvar aréně v neděli 26. března a v pondělí 27. března.

Motor se ve čtvrtfinále jakožto vítěz skupiny Západ postavil proti čtvrtému celku z východní skupiny. Porubu označili trenéři za nepříjemného soupeře, kterého nesmí jejich svěřenci podcenit. Poruba kousala. V prvním zápase v Budvar aréně jí Motor přestřílel ve třetí třetině a vyhrál 7:2. Druhé utkání na jihu bylo vyrovnané a o výhře 4:3 rozhodl David Putz až v prodloužení. A tak Motoru zbývalo vyhrát už jen jediné střetnutí.

Na ledě soupeře začala lépe domácí Poruba. Na Stasjukovu branku ale odpověděl fantom série Remeš. Domácí šli ve druhé třetině znovu do vedení, jenomže za Budějovice přispěchal s vyrovnáním Pitel. A jen pár minut poté se Motor radoval znovu, šestou brankou ve třetím zápase upravil na 3:2 Alexander Remeš. Zatímco na Kalistu už hráči Poruby recept nenašli, překonal Slíže na druhé straně ještě jednou Putz. Motor tak zvítězil v sérii 3:0 na zápasy a může pošetřit síly před semifinále. Na svého soupeře si ještě musí počkat.

Stav ostatních sérií čtvrtfinále Ligy juniorů
Chomutov - Technika Brno 3:0 na zápasy
Slavia - Vsetín 1:2 na zápasy
Přerov - Havlíčkův Brod 1:2 na zápasy

PSALI JSME:
Podpora fanoušků bude potřeba, láká do hlediště trenér juniorů Jan Trummer
Junioři se chystají na play-off, cílem je postup do extraligy

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....