Banes Motor České Budějovice
05.02.2023, Michal Špírek

Dorost je blízko postupu do play-off. Teď ho čeká dvoutýdenní pauza

Dorostenci se musí vypořádat s netypickým kalendářem. Po deseti dnech pauzy odehráli hned tři duely v pěti dnech. Teď budou zase dva týdny stát. Za posledními odehranými zápasy se ohlíží trenéři budějovického celku.

Ve skupině o postup je Motor nadále první. Přestože v úterý nestačil na třetí Olomouc, doma padl 4:6. "To byl jeden z našich velmi dobrých zápasů," myslí si českobudějovičtí trenéři Milan Dančišin a Rostislav Kadlec, a to i přes porážku týmu. "Výsledek byl pro nás krutý. Oboustranně se hrál rychlý hokej, se šancemi na obou stranách. Bohužel jsme v závěru třetí třetiny vyřešili špatně dvě přesilové hry po sobě, nedali jsme branku a soupeř nám naopak při své přesilovce odskočil a nám už se nepodařilo srovnat."

Motor si výsledkově spravil chuť ve čtvrtečním šlágru, kdy opět na svém ledě hostil druhou Jihlavu. "Výborně jsme odehráli první polovinu zápasu, vedli jsme 3:0, ale náskok mohl být klidně pětigólový. Pak jsme bohužel udělali chybu při založení útoku v našem obranném pásmu, kterou soupeř potrestal. Na 2:3 Jihlava snížila po našem dalším zaváhání. Závěr jsme si ale zkušeně pohlídali a vítězství bylo zcela zasloužené," hodnotil utkání kouč Dančišin. Ten mohl být spokojen i s tím, jak jeho svěřenci vyřídili poslední Havlíčkův Brod. Tomu nasázeli deset branek (10:4). "Měli jsme dobrý vstup do utkání, už v první minutě jsme dali dvě branky a po první třetině bylo rozhodnuto. Klobouk dolů před klukama, v pěti dnech odehráli tři zápasy," upozorňuje na náročnou pasáž sezóny budějovický kouč.

Budějovičtí odehrají další duel až 17. února. Samuel Drančák a Matyáš Humeník zamířili s reprezentační sedmnáctkou na turnaj do Švýcarska, tým se tak bude týden připravovat bez nich. "Dobijeme baterky, v dalším týdnu už budeme vše ladit k posledním dvojutkáním ve skupině," vyhlíží trenéři Dančišin s Kadlecem.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....