Banes Motor České Budějovice
03.10.2022, Marek Baloun

Venkovní trip pokračuje zastávkou u libereckých Tygrů

Po debaklu v Pardubicích čeká Motor před návratem do Budvar arény ještě jedna cesta – na nehostinný sever pod Ještěd. Tamější Bílí Tygři měli podobně dobrý start sezóny jako Jihočeši, zatím ale ani jednou nedohráli zápas v základní hrací době. Vrátí se Motor na vlnu tříbodových vítězství, nebo se budou i zde příděly dělit? Úvodní buly je naplánováno na 18:00 a sledovat ho můžete na Hokejka TV.

O soupeři – Bílí Tygři Liberec

Liberec je v tabulce s jedenácti body šestý, tedy o dvě místa nad Motorem. Na kontě má čtyři výhry a tři prohry, jak už ale bylo zmíněno v úvodu, alespoň jeden bod bral pokaždé. Na úvod si poradil s Mountfieldem, Kladnem a Litvínovem, pak ale přišla série tří proher s Kometou, Boleslaví a Plzní. V posledním kole se trend opět otočil výhrou nad Třincem 4:3 v prodloužení.

Tým okolo exbudějovického Petra Kváči se během léta proměnil minimálně. Krom Ladislava Šmída, který ukončil kariéru, odešel Jakub Klepiš na Kladno, Jaroslav Pavelka do Prostějova a nejdál, konkrétně do boje o NHL, se dostal Adam Klapka. Příchozí jména byla ale možná ještě více zajímavější. Do brankoviště ze Sparty přišel Jakub Neužil, do pole pak Oscar Flynn, Michal Bulíř nebo navrátilec ze Švýcarska Michael Frolík.

Sestava Liberce z posledního utkání:

Neužil – Melancon, Balinskis, Štibingr, Vitásek, J. Dvořák, Derner, Rosandić – Faško-Rudáš, Bulíř, Birner – Frolík, Filippi, Flynn – Rychlovský, A. Najman, Vlach – Šír, Jelínek, Čederle.

Z kabiny Motoru

Jihočechům se nadále nedaří vymanit ze série proher. Po selhání na ledě Hradce přišla porážka v prodloužení při vyhroceném zápase s Olomoucí. Motor následně čekala cesta do pardubické Enteria areny, kde tým Jaroslava Modrého, i s novými posilami v obraně Jakubem Šedivým a Patrikem Marcelem, vyhlížel návrat ke skvělému startu sezóny.

Z počátku tomu vše nasvědčovalo, však Mikuláš Hovorka otevřel skóre utkání už ve 2. minutě. Jenomže to byla jediná trefa tohoto celku. Pak už nastoupili domácí a hlavně jeho reprezentační hvězdy. Pár minut po Hovorkovi srovnal stav Kousal, v druhé třetině pak vítěznou branku vstřelil Paulovič a hned v další minutě na něho navázal Dvořák a Dominik Hrachovina letos poprvé musel přepustit branku Janu Strmeňovi. Ve třetím dějství Zohorna, Radil a Poulíček už jen prohlubovali utrpení českobudějovických hráčů, kteří se tak z vedoucí pozice propadli na střed tabulky. Jaroslav Modrý po zápase ocenil kvality domácích a zmínil chyby svého týmu.

„Po první brance jsme si říkali, že to bude hratelné. Ale domácí přidávali a přidávali, my už s nimi nestíhali. Dělali jsme plno chyb, prohrávali osobní souboje. Nepodali jsme dobrý výkon. Sezona je pořád mladá, ale musíme s hráči pracovat. Kluci si hledají identitu, máme jich tady dost nových, hledají si prostor v týmu. My je taky poznáváme. Musíme si vzít pracovní boty, helmy a jít makat, ať jsme připraveni na každé střídání a každý osobní souboj. Nejde hrát pasivně, v téhle soutěži rozhodně ne. Je hrozně vyrovnaná. Jakmile jsi na patách a ne na špičkách a nereaguješ na hru? Všude jsi o setinu později a tohle je náš problém."

Sestava Motoru z utkání s Pardubicemi:

Hrachovina (29. Strmeň) – Vráblík, Štencel, Hovorka, Marcel, Kachyňa, Bindulis, Šedivý – Dzierkals, Pech, Gulaš – Strnad, Hanzl, Valský – Doležal, Toman, Tomeček – Přikryl, Koláček, Karabáček.

Vzájemné zápasy s Libercem v minulé sezóně:

14. kolo: Liberec - České Budějovice 3:2
29. kolo: České Budějovice - Liberec 5:4
44. kolo: Liberec - České Budějovice 1:2
59. kolo: České Budějovice - Liberec 5:3
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 25. Sochor (Pitel, Bystřický), 37. Tomas (Hoch, Kusak), 38. Kusak (Humeník), 44. Kuprijanov (Kusak, Humeník) –...

Branky a nahrávky: 02:13 Lev (Koníř, Mařík; 5/4) – 01:34 Douda (Hofman, Mareš; 5/5), 46:35 Zachariasz (Daněk, Rončka; 5/5)....