Banes Motor České Budějovice
03.10.2022, Pavel Mádl

Pan Modrý mě chtěl na střídavé starty, říká Patrik Marcel

PARDUBICE - Robustní a urostlý hráč. Byť v Motoru v sezoně 2017/2018 odehrál pouze sedmnáct zápasů, mnozí fanoušci si ho jistě pamatují. A to jako někoho, kdo na ledě neváhá shodit rukavice a pustit se do křížku. V utkání v Pardubicích vyztužil obranné řady Patrik Marcel, který aktuálně působí v prvoligových Litoměřicích, ale na jihu Čech má vyřízené starty.

Patrik Marcel obléká dres Litoměřic a působí v druhé nejvyšší soutěži, kde zastává roli obránce, který hraje tvrdě do těla. Jeho cesty ale vedou také o patro výš, do extraligy. V nedělním zápase na ledě Pardubic se jeho jméno objevilo na soupisce a osmadvacetiletý odchovanec Plzně znovu nastoupil na nejvyšší hokejové scéně v Česku. „Pan Modrý mi volal před začátkem této sezony, zda by mě mohli podepsat na střídavé starty. Jsem moc rád, že to vyšlo. Potvrdili jsme si to a čekal jsem, kdy mě povolají,“ říká Marcel. Jeho přesun do Motoru byl promptní. Ještě v den zápasu se narychlo připojil k týmu Budějovických.

Před pěti lety působil v Motoru v první lize a ihned si získal pověst hráče, který nebude mít problém se s někým poprat. V jihočeské metropoli odehrál sedmnáct střetnutí, ale i za tak krátkou dobu si fanoušci jeho jméno velmi dobře zapamatovali. „Má role tady v týmu bude dohrávání hráčů u mantinelu,“ dodává. A není divu, poněvadž hráč, který váží 101 kilogramů, tuto roli může maximálně naplnit.

Ačkoliv byl u vysoké prohry Motoru 1:6, byl rád za tuto příležitost. „Je to pro mě výzva. Hráči v extralize jsou úplně jinde,“ tvrdí hráč, jehož duel proti Pardubicím byl jeho osmým v české nejvyšší soutěži. Sedm duelů odehrál v Plzni v sezoně 2013/2014 a vstřelil jednu branku. „Proti Pardubicím byl zlomový čtvrtý gól, tam už jsme s tím nic nedokázali udělat,“ dodatečně hodnotí utkání.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 25. Sochor (Pitel, Bystřický), 37. Tomas (Hoch, Kusak), 38. Kusak (Humeník), 44. Kuprijanov (Kusak, Humeník) –...

Branky a nahrávky: 02:13 Lev (Koníř, Mařík; 5/4) – 01:34 Douda (Hofman, Mareš; 5/5), 46:35 Zachariasz (Daněk, Rončka; 5/5)....