Banes Motor České Budějovice
23.05.2022, Tomáš Kobera

Hrozně se těším, že budu hrát konečně doma, hlásí nová posila Lukáš Vopelka

ČESKÉ BUDĚJOVICE - V Budějovicích se narodil, hokejově zde vyrostl a vyrazil odsud do světa. Během posledních deseti let si vyzkoušel kromě slovenské extraligy také švédskou nejvyšší soutěž nebo ruskou KHL. Nyní se šestadvacetiletý útočník Lukáš Vopelka s nadšením vrací na jih Čech, kde čeká velké věci.

Lukáši, vracíte se do svého rodného města, jaké pocity ve vás v posledních dnech převládají?
Samozřejmě ohromné nadšení. Jak jste říkal, jsem odsud, mám tu celou svou rodinu a spoustu přátel, takže se hrozně těším, že budu hrát konečně doma.

Jak se vlastně ten přestup zrodil a kdy jste se o něm dozvěděl?
To je dobrá otázka. Nakonec vše proběhlo docela narychlo, nějaký kontakt jsme měli už delší dobu, ale ten přestup se v závěru zrodil velmi rychle.

Asi jste tedy neváhal o tom, zda je pro vás Motor tou správnou volbou, že?
Přesně tak, vůbec jsem neváhal.

Poslední dvě sezóny jste strávil ve Zlíně, v jehož dresu jste se s Budějovicemi potkával. Vnímal jste duely s Motorem nějak speciálně?
Musím přiznat, že trošku ano. Když jsem jel do Budvar arény, kde jsem vlastně vyrůstal a v dětství tam trávil skoro každý den, tak to pro mě mělo lehce jiný nádech.

Jak hodnotíte uplynulý extraligový ročník, ve kterém se vašemu týmu bohužel nepodařilo udržet v nejvyšší soutěži?
Těžko se to takhle hodnotí. Bohužel se spadlo z extraligy a bylo to velmi nepříjemné, určitě se to nedá hodnotit kladně.

Sledoval jste poté, co pro vás sezóna skončila, zápasy Motoru v play-off?
Ano, sledoval. Hlavně tedy semifinále, tam jsem hodně fandil a věřil jsem, že by to mohlo dopadnout.

Prošel jste spoustu nejvyšších zahraničních soutěží, kromě slovenské a švédské také třeba ruskou KHL, na kterou nejraději vzpomínáte a kterou vnímáte jako svůj dosavadní vrchol?
Vzpomínám na všechny, ale nejvíce času jsem strávil v české extralize, takže nejvíce mám v hlavě naši soutěž. K tomu vrcholu, věřím, že ten teprve přijde (smích).

Po bronzovém úspěchu ze skončené sezóny budou očekávání pro tu následující jistě vysoká. Podle toho, jak se tým formuje, věříte, že se dá podobný výsledek zopakovat?
Doufám, že ano. Určitě pro to všichni uděláme maximum.

Co budete chtít do týmu přinést?
Určitě bych chtěl přinést především dravost.

Jaké máte v Budějovicích oblíbené místo nebo podnik?
Podnik, já vlastně nikam moc nechodím (smích). Takže to místo pro mě bude pravděpodobně Budvar aréna.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice