Banes Motor České Budějovice
17.05.2022, Michal Špírek

Bronzový tým očima Jaroslava Modrého

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Pojďte se s hlavním trenérem ohlédnout za bronzovou sezónou. Jak viděl svůj tým a jeho postup průběhem ročníku 2021/2022?

BRANKÁŘI
"Čekali jsme, že Dominik Hrachovina, kterého jsme přivedli, nám odehraje většinu času. A to se i splnilo. Hrášek podával vyrovnané a kvalitní výkony, líbí se mi jeho persóna, jak se na ledě chová a jakou součástí týmu je. Udělal fantastickou práci, ukázal, že je nadstandardní gólman pro naši soutěž. Hodně nám pomohl sezónu rozjet. A výborně chytal i v play-off, v každém utkání nám dal šanci uspět. U Honzy Strmeně přiznám, že mě příjemně překvapil. Jakmile se zranil Hrášek, tak dostal šanci a chytil ji správně za pačesy. Líbilo se mi na něm, že v tréninku nic nevypustil, pracoval, chtěl se každým dnem zlepšovat a když poté příležitost přišla, byl na ni připravený a naložil s ní fantasticky. Je to úplně jiný typ brankáře než Hrášek, je spíše poziční, klidnější, vyrovnaný. Své zápasy nám odchytal úplně famózně a i díky jeho práci jsme se dostali do první čtyřky po základní části. Ukázal, že je velice kvalitní gólman. Jsme rádi, že oba naši brankáři budou pokračovat v našem klubu a pomáhat ho posouvat dál. Jako partneři si dobře sedli, respektují se navzájem a jako dvojice udělali náš tým silnějším."

OBRÁNCI
"Chtěl jsem obránce, kteří budou schopni hrát jakoukoliv situaci. Aby byli na ledě mobilní, aby byli schopní podpořit útok, ale bylo proti nim těžké hrát. A jako celek myslím, že jsme to splnili. Všichni kluci ukázali, že mají nějakou sílu. Když vezmu celkově osmičku beků, byli jsme průběhem sezóny stále silnější. Myslím si, že kluci dobře nakládali s pukem, správně podporovali útok, první nahrávku útočníkům dávali včas, což je důležité k tomu, abychom netrávili zbytečně čas u nás ve třetině. Jako celek jsme se podle mého v obraně od začátku do konce sezóny hodně zlepšili. Jsme rádi, že kostra obrany zůstala pohromadě, samozřejmě, že každý rok přijdou změny, nemůžeme podepsat úplně všechny, to je realita. Děkuji klukům, kteří u nás nebudou pokračovat, za jejich práci. Teď přijde šance zase pro někoho jiného, aby byl součástí naší organizace."

ÚTOČNÍCI
"Nadstandardní sezónu zažil Lukáš Pech. Klobouk dolů před jeho pracovitostí, jaký má v sobě motor, jak se dokáže připravit, je to prostě radost s takovým hokejistou pracovat. Ocenit bych chtěl i naše další starší hráče, kteří mají plno zkušeností a učili naši střední a mladší generaci, o čem to celé je. Vyzdvihnu tak hráče jako je Milan Gulaš, Michal Vondrka nebo Jiří Novotný. To jsou borci, kteří jsou budějovickými odchovanci, mají k tomu tak i trochu jiný vztah a bylo to vidět. Jak chtějí reprezentovat klub, kde se učili hrát hokej. Každý z nich má nějakou silnou stránku, kterou ukázali a v částech sezóny byli skoro bych řekl na své pozici i dominující. Chtěli ukázat, co umí, a o tom to je. Martin Hanzl rovněž ukázal svojí sílu a zlepšoval se v průběhu sezóny. Byl kvalitnější a kvalitnější a bylo stále těžší proti němu hrát, hráče kolem sebe dokázal udělat silnějšími. V týmu zůstal pro příští sezónu i Jakub Valský a další, v útoku jsme měli a máme plno síly."

REALIZAČNÍ TÝM
"Musím své kolegy Patrika Martince a Romana Fouska pochválit, pracovali kvalitně. Jako celek jsme fungovali. Také chci vyzdvihnout Standu Hrubce, který odvedl s brankáři výbornou práci, má na ně dobrý vliv, dobře s nimi komunikuje. Vláďa Mizera zase jako videokouč pomáhal najít ty správné věci, abychom se posouvali dál. Celý trenérský štáb udělal kus práce."


Připravujeme:

- rozhovor s Jaroslavem Modrým

- statistické shrnutí sezóny 2021/2022

- rozhovor s Filipem Přikrylem

- rozhovor s Pavlem Novákem

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....