Banes Motor České Budějovice
16.02.2022, Tisková zpráva

Další podpisy! Obrana Motoru pro další sezonu už se rýsuje

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Výborné výsledky Motoru v poslední době jsou příjemnou současností, ale vedení klubu myslí rozhodně i na budoucnost. Dokladem toho je několik nových smluv, které v klubu podepsali klíčoví obránci. K dlouhodobým smlouvám z loňského roku, které pro příští sezonu trvají u Romana Vráblíka a Petra Šenkeříka, přibyly další tři nové kontrakty. V sezoně 2022-23 tak v Motoru budou s jistotou působit i Kristofers Bindulis, Stuart Percy a Jan Štencel! Společně s nedávným řešením situace v brankovišti je tak zřejmé, že zadní řady Motoru budou i v příští sezoně stát na pevných základech.

Spolehlivý lotyšský obránce Kristofers Bindulis se na jihu Čech výborně zabydlel. V průměru stráví na ledě přes 18 minut a ke dvěma brankám a třem asistencím prozatím přidal i pozitivní bilanci 3 +/- bodů. S Motorem se tak dohodl na nové roční smlouvě pro sezonu 2022-23.

I druhá zahraniční posila Motoru v letošní sezoně si své působení na jihu Čech minimálně o rok prodlouží. Kanaďan Stuart Percy patří s 8 vstřelenými brankami do TOP 10 obránců celé extraligy! Jeho přehled a zkušenosti, které sbíral i v NHL, fanoušky zvedají radostí ze sedaček. A tak budou všichni jistě spokojení, že osmadvacetiletý rodák z Oakville, který nedávno přímo v Kanadě oslavil narození dcery, bude i nadále oporou českobudějovické defenzívy.

A hned tříletý kontrakt podepsal na jihu Čech momentálně nejproduktivnější obránce týmu Jan Štencel! Za pár dnů sedmadvacetiletý bývalý reprezentant prožívá skvělý ročník a jen jeden bod mu chybí k tomu, aby vyrovnal svou dosavadní nejproduktivnější sezonu v extraligové kariéře. V Českých Budějovicích se zabydlel a v následujících letech by měl být základním stavebním kamenem jihočeské defenzívy.

Sociální sítě

Návrat odchovance ze zámoří! Vítej doma, Šimone! ??...

Jaké to je vést kotel nebo jak vznikají fanouškovské chorály?

Další poděkování za podporu v sezoně 2023-24 náleží společnosti Precitool! Od obchodního manažera Petra Míška převzali plaketku...

75. narozeniny dnes slaví bývalý útočník Motoru Miloš Edelmann. V A týmu hrál 11 sezon (1967-68, 1970-80), cca 345 zápasů, v...