Banes Motor České Budějovice
04.02.2022, Michal Špírek

Jan Štencel: Nejdůležitější část sezóny nás teprve čeká

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Motorák třetí čtvrtiny základní části Jan Štencel hraje v parádní formě. Otázky mu na našem webu mohli v rámci offline rozhovoru adresovat fanoušci - jak se s dotazy budějovický obránce popasoval?

Jan Štencel v odpovědích na dotazy fanoušků prozradil, že k hokeji ho přivedli rodiče. A že v mládeži vždy patřil k nejtalentovanějším hráčům, kteří nastupovali za starší kategorie. Ke kariéře hokejisty tak budějovický bek směřoval odmalička. V minulé sezóně přišlo na řadu budějovické angažmá, v aktuálním ročníku je Štencel nejproduktivnějším obráncem týmu a útočí dokonce na své bodové kariérní maximum. "Cítím se teď poměrně dobře, ale vždycky je prostor pro zlepšení a vždycky to může být ještě lepší," říká šestadvacetiletý obránce.

Motor už v sezóně prokázal, že ze samostatných nájezdů umí získat bonusový bod. "Jako první chodí většinou útočníci, ale už jsme kolikrát s klukama z obrany říkali, že na tom není těžkého, že by nás klidně mohli zkusit," komentoval s úsměvem v jedné z odpovědí výběr hráčů na nájezdy Jan Štencel.

Velkým Štencelovým koníčkem je rybařina a i v tomto ohledu si České Budějovice a jižní Čechy velmi pochvaluje. Rybu si vychutná i na talíři a dokonce i ty vlastnoručně ulovené: "Větší, trofejní ryby pouštím, ale když jdeme na řeku a chytíme nějakou menší mírovou rybu, tak tu si občas odnesu."

Jak Jan Štencel prožívá souboje s urostlejšími protihráči? Jaký je jeho doposud největší rybářský úlovek? A čím se mu zamlouvá aktuální motorácký dres?

ODPOVĚDI JANA ŠTENCELA NA DOTAZY FANOUŠKŮ

Sociální sítě

Návrat odchovance ze zámoří! Vítej doma, Šimone! ??...

Jaké to je vést kotel nebo jak vznikají fanouškovské chorály?

Další poděkování za podporu v sezoně 2023-24 náleží společnosti Precitool! Od obchodního manažera Petra Míška převzali plaketku...

75. narozeniny dnes slaví bývalý útočník Motoru Miloš Edelmann. V A týmu hrál 11 sezon (1967-68, 1970-80), cca 345 zápasů, v...