Banes Motor České Budějovice
29.01.2022, Michal Špírek

Tygři jsou nám v zádech. Zvýší Motor v neděli svůj náskok?

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Jedna výhra, jedna porážka. S Libercem sehrál Motor v sezóně velmi vyrovnané zápasy. Jak to dopadne v neděli pod Ještědem? Úvodní buly bude vhozeno v 16:00.

O soupeři - Bílí Tygři Liberec

Liberec už se s Motorem v průběhu tohoto měsíce setkal. Jihočeši doma 9. ledna slavili výhru 5:4. Pak se extraligou prohnala vlna karantén, v mezidobí od vzájemného zápasu vyhráli Tygři tři zápasy za tři body a poskočili tabulkou. Ani libereckému kádru se ale nakonec koronavirus nevyhnul. Od 18. ledna tak Liberečtí deset dní čekali na další utkání. A to jim v pátek vůbec nevyšlo - s Hradcem Králové prohráli vysoko 2:6. "Přišlo mi, že od začátku jsme neměli nohy, soupeř byl všude rychleji, vyhrával osobní souboje a každou naši chybu potrestal," komentoval utkání liberecký kouč Patrik Augusta.

Liberec je naším tabulkovým sousedem, se shodným počtem odehraných zápasů nasbíral o bod méně. Tygři se spoléhají na střelecké umění Jaroslava Vlacha a Tomáše Filippiho (oba 14 gólů). Liberec již po návratu po zdravotních problémech využívá služeb obránce Ladislava Šmída. Co se týče týmových statistik, Tygrům v sezóně nevycházejí přesilovky, s úspěšností necelých 14 procent má výběr trenéra Patrika Augusty co zlepšovat. Suverénně nejlepší v extralize je pak Liberec co se týče vyhraných vhazování, Petr Jelínek, Tomáš Filippi, Jan Šír i David Gríger mají úspěšnost přes 60 procent. Liberec toho umí v zápasech náležitě využívat, především na buly v obranném pásmu si bude muset Motor dávat bedlivý pozor.

Sestava z posledního zápasu: Kváča (J. Pavelka) – Štibingr, L. Šmíd (A), M. Ivan, M. Rosandić, Melancon, Derner – A. Najman, Filippi, Birner (A) – M. Zachar, Gríger, Ordoš – Klapka, P. Jelínek (C), J. Vlach – Faško-Rudáš, J. Šír, Rychlovský – Čederle.

Z kabiny Motoru

Motor už v sezóně několikrát prokázal, že dokáže překonat i ty nejtěžší protivníky. Naposledy v pátek, kdy si vyšlápl rovnou na lídra tabulky a vsítil mu pět gólů. Teď je na řadě v pořadí třetí sezónní střetnutí s Libercem. S tím měli Jihočeši nepříjemnou bilanci, padli s ním ve všech čtyřech zápasech minulé sezóny i v úvodním duelu aktuálního ročníku. Tuto sérii ale v v Budvar aréně při posledním klání zlomili a další výzvou tak je uspět i na ledě protivníka. Motoru v posledním zápase už vypomohl útočník Miroslav Holec, mimo hru kvůli zranění zůstávají obránce Jan Piskáček a útočník Jindřich Abdul.

Sestava z minulého utkání: Hrachovina – Bučko, Percy, Šenkeřík, Bindulis, Štencel, Vráblík, Štich – J. Ondráček, J. Novotný, Valský – Holec, Pech, Gulaš – M. Beránek, M. Hanzl, Karabáček – Vondrka, Koláček, Chlubna.

Vzájemné zápasy:
14. kolo: Liberec - České Budějovice 3:2
Motor vedl do 40. minuty. Ve třetí třetině prohrával 1:3, po gólu Lukáše Pecha ještě sahal po vyrovnání, ale body nakonec nezískal.

29. kolo: České Budějovice - Liberec 5:4
Televizní zápas, který máte jistě ještě v paměti. Motor potvrdil formu, ale mohl si vyčítat závěr utkání, kdy Tygři snížili domácí čtyřgólový náskok na rozdíl jediné trefy.

Sociální sítě

Návrat odchovance ze zámoří! Vítej doma, Šimone! ??...

Jaké to je vést kotel nebo jak vznikají fanouškovské chorály?

Další poděkování za podporu v sezoně 2023-24 náleží společnosti Precitool! Od obchodního manažera Petra Míška převzali plaketku...

75. narozeniny dnes slaví bývalý útočník Motoru Miloš Edelmann. V A týmu hrál 11 sezon (1967-68, 1970-80), cca 345 zápasů, v...