Banes Motor České Budějovice
19.01.2022, Michal Špírek

Motor je zpět v tréninku a chystá se na další zápasy. Pátečním soupeřem nakonec Kladno

ČESKÉ BUDĚJOVICE (akt. 20. 1. 2022) — Týmem se prohnala vlna nákaz omikronem, Motor podstoupil pětidenní karanténu a teď už se připravuje na pokračování extraligových bojů. Na programu je páteční venkovní utkání proti Kladnu (původní soupeř Liberec požádal o odložení zápasu) a domácí nedělní zápas s Hradcem Králové.

Naposledy se Motor představil v zápase 11. ledna, kdy hostil Liberec. Poté několik hráčů onemocnělo covidem-19, týmu byla nařízena karanténa a to znamenalo samozřejmě stopku i pro tréninky. Od pondělí se ale Motor mohl do přípravy vrátit. Ne hned v plné sestavě, ale zdravotní stav většiny hráčů umožnil plnohodnotné tréninky, aktuálně trenérský tým postrádá už jen dva členy kádru. "Začínáme tak trochu znovu od začátku. Taková je ale realita, se kterou se musíme srovnat. Jsme profesionálové a je to naše práce,“ řekl pro Českobudějovický deník kouč Jaroslav Modrý.

Startu Motoru v nejbližších zápasech by snad již nic nemělo bránit - za předpokladu, že se vyhne nákaza nejbližším soupeřům Motoru. Ta se nevyhnula Liberci, se kterým měl Motor původně hrát, a tak si Jihočeši obratem našli pátečního soupeře v podobě Kladna, se kterým sehrají venku předehrávku 47. kola. V neděli od 17:00 bude Budvar aréna svědkem souboje s Hradcem Králové, na který mohou přijít permanentkáři ze sektorů C4, C5, C6, C7, D2, D3 a D4. Apelujeme na fanoušky, kteří na zápas vzhledem k sektoru budou mít přístup, ale nebudou moci přijít, aby svá místa v aplikaci přeposlali nebo uvolnili jiným.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....