Banes Motor České Budějovice
14.01.2022, Michal Špírek, Jakub Ruč

JUN: KOM - CEB 7:4 - Budějovice vedení neudržely

Jihočeši v přestřelce třikrát vedli, ale pak autor hattricku Šalé definitivně zlomil utkání ve prospěch Komety, která tak nakonec uspěla v poměru 7:4.

Do utkání vstoupili lépe Jihočeši, kteří už po minutě hry vedli. Přízemní ránu Sakhna Schnattinger vyrazil přímo na hůl Filipa Petráska, jenž se do okryté klece nemýlil – 0:1. V 11. minutě měl na hokejce vyrovnání Malý, když se úplně sám řítil na hostujícího gólmana Ludvíka, střelou mezi betony ho však nepřekonal. Na vyrovnání ale nemuseli Brňané dlouho čekat, už ve 13. minutě zakončil individuální akci bekhendovým blafákem Eduard Šalé – 1:1. Divoká byla poslední minuta první periody. Nejdříve skórovali hosté, když vystihli špatnou rozehrávku a Matouš Masopust překonal Schnattingera poté, co se vytočil z rohu – 1:2. Modrobílé vyrovnání na sebe ale nenechalo dlouho čekat, tři sekundy před sirénou proměnil samostatný únik znovu Eduard Šalé, který nachytal gólmana mezi betony – 2:2.

Ve 24. minutě šla Kometa poprvé do vedení. Šalé dobře vyřešil přečíslení dva na jednoho a našel volného Iva Sedláčka, jehož rána k tyči zapadla za záda bezmocného gólmana – 3:2. Dvě minuty na to Motor vyrovnal. David Kašpar zpoza brány přihrál na volného Davida Putze, který z mezikruží překonal Schnattingera – 3:3. Ve 27. minutě musel na trestnou lavici usednout Sebastian Bartes, čehož Českobudějovičtí okamžitě využili. Ve skrumáži před brankou se nejlépe zorientoval Matouš Masopust – 3:4. Dalšího vyrovnání jsme se dočkali v polovině zápasu. Boltvan střílenou přihrávkou před brankoviště trefil brusli Nesima Harmima, od níž se puk odrazil do sítě – 4:4. Ve 32. minutě Jihočeši špatně vystřídali a nechali na útočného modré nikým nekrytého Eduarda Šalého, toho poslal dlouhým pasem do úniku Holemý a nejlepší střelec Komety zkompletoval hattrick tvrdou ranou do víka – 5:4. Ve 38. minutě o sobě dal vědět i skvělý bruslař Erik Meluzín, jenž ujel obráncům a poradil si i s Ludvíkem – 6:4.

Do poslední dvacetiminutovky šla Kometa s dvoubrankovým náskokem, přesto to byla ona, která měla více ze hry. Hned ve 41. minutě z pravého kruhu rozezvonil tyč Ivo Sedláček. Další samostatný únik měl k dispozici v 50. minutě Adam Boltvan. Blafákem si sice položil gólmana, jeho beton už ale přehodit nedokázal. Kontaktní gól mohli hosté vstřelit v 53. minutě. Tomáš Chlubna v situaci dva na jednoho našel před brankou volného Matouše Masopusta, který útočil na hattrick, v rozhodující moment ale trefil tyč. V 55. získal Motor početní výhodu a tu ještě umocnil odvoláním brankáře. Gól se mu ale dát nepodařilo, právě naopak. V 58. minutě se špatné rozehrávky zmocnil ve středním pásmu Ivo Sedláček a upravil na konečných 7:4. Kometa tak z přestřelky bere zasloužené tři body.

Ohlasy po zápasu

Jan Zachrla: Dneska to byl těžký zápas, soupeř měl výborný pohyb a s tím jsme měli trochu problémy. Na druhou stranu jsme do zápasu špatně vstoupili, což tomu taky nepomohlo. Nakonec jsme ale moc rádi za tři body, protože v současné době je potřeba je sbírat a jen doufám, že v tom budeme pokračovat.

Karel Herr: Měli jsme slušný vstup do utkání, přestože Kometa byla nebezpečnější, jsme dlouho drželi dobrý výsledek. Bohužel jsme si to nechali otočit na 5:4, přestali jsme hrát, několikrát špatně střídali, což soupeř znovu trestal. V poslední třetině jsme zase měli několik gólových šancí, žádnou se nám nepodařilo proměnit a to je fáze, kdy se to utkání láme.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....