Banes Motor České Budějovice
14.10.2021, Michal Špírek

Musíme zlepšit zvlášť hru v obranném pásmu, říká trenér dorostu Milan Dančišin

ČESKÉ BUDĚJOVICE — O průběhu a výhledu do aktuální sezóny dorostu jsme si povídali s hlavním trenérem Milanem Dančišinem. Jaké cíle má před sebou dorostenecký celek a v čem se musí zlepšovat?

Dorostenci v sezóně doposud odehráli osm zápasů, z nichž získali sedm bodů za dvě vítězství a jednu porážku po samostatných nájezdech. V desetimístné tabulce skupiny Střed extraligy dorostu jsou Českobudějovičtí na sedmém místě. "Po herní stránce jsme vcelku spokojeni. Kromě hry v obranném pásmu. Bohužel bodově na tom nejsme tak, jak jsme si přáli. Zbytečně jsme přišli o body na Slavii, v Pardubicích, o nějaký bodík i v Jihlavě. A nejvíce nás samozřejmě mrzí domácí prohra s Táborem," hodnotí průběh sezóny hlavní trenér dorostu Milan Dančišin. Porážka 4:5 s posledním Táborem byla velmi překvapivá, s nikým jiným jihočeský rival v sezóně zatím nejenže nevyhrál, ale ani nebodoval. "Byli jsme hodně zklamaní. Při tomto zápase jsme jeli devětkrát sami na bránu a nedali z toho jedinou branku," vzpomíná Dančišin.

Dorostence Motoru trápí, že zatím nedokážou zvládat vyrovnané zápasy, čtyřikrát prohráli o jediný gól. "Takové porážky zamrzí, zvlášť, když v každém z oněch utkání jsme měli minimálně čtyři nájezdy a stoprocentní gólové šance, které jsem neproměnili. Zatímco soupeř potrestal každou naší ligu," krčí rameny hlavní trenér. Cíl dorostu pro sezónu vidí Milan Dančišin v tom hrát v klidném středu tabulky. "A rozhodně nebojovat o záchranu do posledního kola," doplňuje.

Jaký je letošní tým dorostu Motoru? "Máme k dispozici hodně mladé mužstvo, v soutěži patříme k nejmladším týmům. Vepředu máme dva, maximálně tři starší hráče z ročníku 2005. A to je prostě znát, že v rozhodujících chvílích nám chybí zkušenosti. Báli jsme se, zda budeme mít v týmu hráče, kteří budou dávat góly. Ukazuje se, že branky dát umíme, ale strašně moc jich dostáváme," poukazuje Dančišin, že v osmi zápasech tým inkasoval 36 branek, zatímco jich vstřelil 28. Hned osm gólů vsítil útočník Viktor Kotalík a patří k lídrům mužstva. "Ale nebudeme spoléhat jen na něj. Chceme, aby se rozstříleli i další hráči. Klukům nelze upřít snahu, ceníme si toho, že za jakéhokoliv stavu hráči makají a jdou do toho naplno. Jenomže nás sráží naivní a hloupé chyby před naším brankářem, jsme málo důrazní v osobních soubojích. A zatím se nám nedaří trestat chyby soupeře, tak, jako to oni dokáží," vypočítává Dančišin aspekty, ve kterých se dorostenecký tým musí zlepšit.

V případě potřeby samozřejmě může po hráčích dorostu sáhnout i českobudějovická juniorka. "Na všech pozicích máme hráče, kteří by mohli do sestavy juniorky zasáhnout," je si jistý Milan Dančišin, že někteří hráči by mohli juniorku, která v posledním svém utkání prohrála 0:14, posílit. "Situací juniorského týmu se zabýváme a není nám lhostejná," ujišťuje Dančišin, který zároveň vykonává funkci vedoucího českobudějovické hokejové akademie.

Rozpis zápasů dorostu ZDE.

Soupiska dorostu Motoru:

Brankáři: David Cinka, Šimon Kurz.
Obránci: Philip Fábera, Adam Gřegořek, Lukáš Kubík, Dominik Postl, Petr Schmidtmayer, Jakub Šíma, Dominik Vachun, Lukáš Váňa, Martin Willman.
Útočníci: Vojtěch Aulický, Samuel Drančák, David Hohenberger, Štěpán Hoch, Matyáš Humeník, Viktor Kotalík, Matěj Lakomý, Tomáš Lukeš, Vít Schuppler, Tomáš Strnad, Alan Šimon.

Systém soutěže extraligy dorostu 2021/2022

1. část: - 30 družstev rozděleno územně do 3 skupin; 10 družstev ve skupině „Západ“, 10 družstev ve skupině „Střed“ (v té je nalosován Motor) a 10 družstev ve skupině „Východ“; družstva se ve skupinách utkají dvoukolově každý s každým (18 utkání).

Další průběh sezóny - Čtyři nejlepší týmy ze skupiny postupují do play-off a budou spolu hrát v další fázi o pořadí v play-off čtyřkolově každý s každým (postup do play-off již budou mít zaručen). Týmy na 5. až 10. místě se utkají čtyřkolově o účast v play-off, když dva nejhorší týmy z této skupiny sestoupí do ligy dorostu. Blíže popsáno zde.

Sociální sítě

Návrat odchovance ze zámoří! Vítej doma, Šimone! ??...

Jaké to je vést kotel nebo jak vznikají fanouškovské chorály?

Další poděkování za podporu v sezoně 2023-24 náleží společnosti Precitool! Od obchodního manažera Petra Míška převzali plaketku...

75. narozeniny dnes slaví bývalý útočník Motoru Miloš Edelmann. V A týmu hrál 11 sezon (1967-68, 1970-80), cca 345 zápasů, v...