Banes Motor České Budějovice
20.08.2021, Michal Špírek, foto Jan Škrle

Trenéři nadále budou pracovat s celým kádrem. Tým čeká zápasová pauza

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Původním plánem bylo, že po čtvrtečním přípravném utkání trenéři oznámí finální zúžení kádru. Vzhledem k marodce k tomu ale nakonec nedojde, tým se bude nadále připravovat v dosavadním složení. Další přípravný zápas sehraje Motor 31. srpna.

Českobudějovický Motor proti Kladnu vybojoval první vítězství v přípravném období. Jednalo se tak i o první výhru pro vůdce českobudějovické střídačky Jaroslava Modrého. „Pro kluky je to odměna za tvrdou práci na tréninku. Je fajn prožít zase radost z vítězství. Je to věc, která se nedá koupit,“ usmíval se před novináři po zápase Jaroslav Modrý.

Spolu se svými kolegy se nakonec rozhodli nepřistoupit k dalšímu zúžení kádru, když již dříve rozhodli o uvolnění Ivana Lytvynova a útočníků Matouše Hrubce a Adama Rašky. "Máme nějakou marodku, což je součást hokeje, ale tím pádem nebudeme zužovat, protože nemáme co zužovat. Budeme pracovat s materiálem, který máme, a den po dni se zlepšovat,“ sdělil Modrý.

Se zdravotními potížemi se potýká více hráčů. Jako poslední přibyl na marodku obránce Petr Šenkeřík se zraněním v horní části těla. Podle prvních výhledů bude chybět několik týdnů bez nutnosti absolvovat operační zákrok. Do tréninku se postupně zapojuje útočník Jindřich Abdul, který v přípravě zatím ani jednou nenastoupil. Rovněž stav brankáře Hrachoviny se zlepšuje, proti Kladnu dokonce byl na ledě při předzápasové rozcvičce.

Motor sehraje ještě tři přípravné zápasy, a to doma proti Litvínovu (úterý 31. srpna) a generálku před startem extraligy obstará dvojzápas s Lincem (v Linci v pátek 3. září a odveta doma 5. září). Vstupenky na domácí zápasy můžete kupovat on-line. Do extraligy pak vstoupí Motor utkáním na ledě Třince 10. září, které bude vysílat program O2TV Sport.

Sociální sítě

Návrat odchovance ze zámoří! Vítej doma, Šimone! ??...

Jaké to je vést kotel nebo jak vznikají fanouškovské chorály?

Další poděkování za podporu v sezoně 2023-24 náleží společnosti Precitool! Od obchodního manažera Petra Míška převzali plaketku...

75. narozeniny dnes slaví bývalý útočník Motoru Miloš Edelmann. V A týmu hrál 11 sezon (1967-68, 1970-80), cca 345 zápasů, v...