Banes Motor České Budějovice
16.08.2021, Michal Špírek

Trenéři se chystají na finální zúžení kádru

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Kádr Motoru pro sezónu už se v mysli trenérů začíná rýsovat, zkoušení hráči a hráči na okraji sestavy mají poslední možnosti přesvědčit trenéry o svém přínosu pro mužstvo. Po čtvrtečním přípravném zápase s Kladnem dojde k zúžení kádru. Co to pro tým znamená a jak Jaroslav Modrý zdůvodnil zkoušku Jiřího Ondráčka a konec tří hráčů?

Jaroslav Modrý a jeho trenérští asistenti Patrik Martinec a Roman Fousek se chystají v přípravném období ukončit fázi zkoušení a hledání. Po čtvrtečním přátelském utkání s Kladnem padne rozhodnutí o definitivním zúžení kádru. Dál by se poté měl tým připravovat ve složení, s jakým půjde do extraligy.

A zúžením kádru dojde také ke změnám charakteru přípravy a podoby tréninků, které už nebudou probíhat v jednotlivých blocích. "Už budeme pracovat s tím nejužším kádrem, se kterým půjdeme do sezóny. Tréninky poté budou úplně jiné, ne tak dlouhé, půjde o finální přípravu na soutěž," přibližuje Jaroslav Modrý.

Jako last minute posila, prozatím na zkoušku, se zapojil do přípravy útočník Jiří Ondráček, který od sezóny 2007/08 hájil barvy Zlína. "Má plno zkušeností, v extralize odehrál přes 600 zápasů. Dokáže plnit jakoukoliv roli v sestavě," vyzdvihuje jeho možný přínos Modrý.

Naopak u týmu skončili Lytvynov, Raška a Hrubec. "Poděkoval jsem jim za odvedenou práci a přípravu. Ivan je mladší obránce, který potřebuje hrát, pro jeho vývoj a růst by nebylo dobré, aby tu zůstával a plnil roli obránce navíc. Bude pro něj lepší, když bude vytížený, případně se může kdykoliv vrátit, pořád bude hráčem Motoru. Také Adama Rašku jsme tu nechtěli držet, měl dobré, ale i horší momenty, o čemž jsme se pobavili. Chceme, aby si našel tým, ve kterém bude plnit větší roli. Stejné to je i u Matouše Hrubce, měl vynikající letní přípravu, ale nedokázal to přenést na led. Tam měl výkyvy a musí být lepší, sám si toho je vědom. Dostanou prostor k tomu, aby se zlepšovali, a třeba se někdy vrátí do našeho klubu, hůl nad nimi nelámeme. I pro hráče je ale férovější, když se dozví dříve, na čem jsou, kdy si mohou vybudovat pozici v jiných týmech," ohodnotil trojici hráčů hlavní trenér Motoru.

Sociální sítě

Návrat odchovance ze zámoří! Vítej doma, Šimone! ??...

Jaké to je vést kotel nebo jak vznikají fanouškovské chorály?

Další poděkování za podporu v sezoně 2023-24 náleží společnosti Precitool! Od obchodního manažera Petra Míška převzali plaketku...

75. narozeniny dnes slaví bývalý útočník Motoru Miloš Edelmann. V A týmu hrál 11 sezon (1967-68, 1970-80), cca 345 zápasů, v...