Banes Motor České Budějovice
03.08.2021, Adam Pavlíček

Barvy Motoru hájí v mládežnických reprezentacích Maleček s Chlubnou

V posledních letech měl Motor své zástupce v mládežnických reprezentacích poměrně často. Nejinak je tomu i na začátku tohoto ročníku. Na Hlinka Gretzky Cup, konající se v Břeclavi, byl nominován brankář Štěpán Maleček. S dvacítkou se pak připravoval Tomáš Chlubna.

Prvním hráčem Motoru a zároveň reprezentanem České republiky v mládežnickém výběru je brankář Štěpán Maleček. Trenéři si jej vybrali do finální nominace na právě probíhající Hlinka Gretzky Cup v Břeclavi. Při prvním zápasu sice jen seděl na tribuně, přesto si úvodní duel užil. "Jsme moc rádi za první výhru. Seděl jsem hned vedle kotle, chvílemi mi projížděl mráz po zádech," přibližuje šestnáctiletý talent.

O tom, že se i on vejde do konečné nominace, přitom zpočátku nevěděl. "Nejdřív jsem myslel, že se pravděpodobně nedostanu, pak mi ale bylo řečeno, že šanci mám," říká. Samotnému turnaji a nominaci ale předcházela tvrdá práce. "Bylo to opravdu náročné, trvala velmi dlouho. Absolvovali jsme například přípravný kemp v Rokycanech," popisuje cestu na turnaj.

Jeho role pro příští sezonu, co se Motoru týče, je následující. "Primárně bych měl chytat za juniorský tým, kde kluky znám. Sám doufám, že by snad mohla přijít také první šance v A týmu, budu o ní bojovat," slibuje Maleček. Fanoušci jej v dospělém hokeji mohli poprvé zaregistrovat v minulém ročníku, kdy v některých zápasech kryl záda Janu Strmeňovi. "V Motoru se mi moc líbí, jsem tu rád. Na příští sezonu se těším, jsem si jistý, že se tu sešla dobrá parta," je si vědom.

V českobudějovickém klubu mu bude dělat parťáka i Dominik Hrachovina. "Určitě toho bude spousty, co se od něj budu moct naučit. Poznat jsme se ale ještě nestihli, a to právě kvůli dlouho trvající přípravě na Hlinka Gretzky Cup," popisuje. Břeclavský turnaj je na programu pro následující týden. V sobotu 7. srpna, kdy se odehrají medailová utkání, pak končí.

Dalším mládežnickým reprezentantem je útočník Tomáš Chlubna, který Motor posílil během letní pauzy. Za reprezentaci do dvaceti let nastoupil do tří přípravných zápasů v rámci přípravy.

Dvě utkání odehrál český celek proti Finsku. V nich však českobudějovický mladík ještě nebodoval. Následné jedno utkání proti Švýcarsku vynechal. V odvetě proti hokejistům ze země helvétského kříže se pak vešel do sestavy, a dokonce se radoval ze vstřelené branky. Navíc jeho trefa byla vítězná.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....