Banes Motor České Budějovice
31.07.2021, Michal Špírek, foto Jan Škrle

Z Plzeňské ulice do Staples Centra. Jaroslav Modrý odpovídal na dotazy fanoušků

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Jaroslav Modrý se chystá s týmem na svou premiérovou sezónu v roli hlavního kouče v extralize. Ještě před startem období přípravných zápasů si našel chvíli pro odpovědi na otázky motoráckých fanoušků, kteří se ho mohli dotazovat v offline rozhovoru.

Jaroslav Modrý si moc považuje toho, že může v Motoru působit. A že se vrátil tam, odkud vyrazil za velkými úspěchy do světa. "Je moc fajn být na místech, kde jsem vyrůstal a kde jsem se naučil hokej. Moc si té šance vážím, přicházím s otevřeným hledím, abych se i já každým dnem zlepšoval. Mám nový realizační tým ve složení s Patrikem Martincem, Romanem Fousek, Standou Hrubcem, s videopřípravou nám bude pomáhat Vladimír Mizera, jsme moc rádi za příležitost reprezentovat Motor a půjdeme správným směrem, aby fanoušci mohli být na Motor hrdí," prohlašuje Modrý.

Už 5. srpna čeká na Motor první přípravné utkání před sezónou. Perličkou je, že se odehraje na ledě Plzně - tam, kde Modrý končil kariéru jako hráč, se teď v českém prostředí poprvé představí na trenérské lavici. Přípravné zápasy poslouží trenérům k většímu poznání hráčů, Modrý avizuje, že je zvlášť zvědavý na výkony mladších hokejistů. "Jde o etapu, kdy se musím podívat především na to, co máme v těch mladších hráčích, hráčích i juniorského věku. Budeme si s tím trochu hrát, hledat vazby, připravovat tým na první soutěžní utkání, abychom do sezóny vstoupili pravou nohou a zvládli začátek, který bude velice důležitý," zdůrazňuje kouč.

V odpovědích fanouškům zavzpomínal třeba na své dětství v Českých Budějovicích, zhodnotil, se kterým spoluhráčem se mu v NHL hrálo nejlépe nebo prozradil, zda by chtěl v týmu hráče ze zámoří. A rovněž ujistil, že hodlá pracovat i s českobudějovickými odchovanci: "Jsme z regionu, respektujeme jej a chceme dát šanci hráčům, co tu vyrůstají. Učím se a poznávám, co tu máme v naší organizaci za talenty, komunikuji s trenéry juniorky, dorostu i mladších kategorií, dělám si v hlavě určitou vizi, abych věděl, kde jsme, kam posunovat náš budějovický hokej. A jsme hrdí na to, když máme šanci pracovat s budějovickými odchovanci."

ODPOVĚDI JAROSLAVA MODRÉHO FANOUŠKŮM ZDE

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....