Banes Motor České Budějovice
14.06.2021, Michal Špírek

Motor sehraje devět přípravných zápasů. Extraligu odstartuje na ledě mistra

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Svěřence Jaroslava Modrého čeká před startem extraligového ročníku celkem devět přátelských utkání s atraktivními soupeři. Jako poslední byl ze strany soupeře definitivně potvrzen i závěrečný dvojzápas s rakouským Lincem. Generálku před startem extraligy sehraje Motor doma v neděli 5. září.

Motor sehraje přípravné zápasy v rozmezí od 5. srpna do 5. září. Posledními utkáními před startem extraligy budou souboje s Lincem.

Na rozdíl od minulého roku se tentokrát neodehraje turnaj Generali Česká Cup, ale fanoušci nemusí smutnit, Motor se i tak střetne se zajímavými protivníky. Kromě dvojzápasu s tradičním rakouským soupeřem z Lince se Českobudějovičtí dvakrát v přípravě utkají ještě s Plzní a Spartou, dále poměří síly s Litvínovem, Kladnem a Salcburkem. "Takový počet zápasů jsme si představovali, jsme rádi, že pět jich sehrajeme doma. A pro fanoušky jsou naši domácí soupeři řekl bych velice atraktivní, věřím, že i v tomto směru bude fanoušek spokojený. Čtyři zápasy odehrajeme venku, kdy jsou soupeři v dobré dojezdové vzdálenosti a nemusíme daleko cestovat," pochvaluje si za trenérský tým Patrik Martinec.

Nalosován už je extraligový ročník 2021/2022, Motor čeká v pátek 10. září ostrý start na ledě mistrovského Třince, ve druhém kole pak přivítá kladenského nováčka. "Los jsme ani nijak nehodnotili, s každým se v sezóně utkáme v základní části čtyřikrát a je asi úplně jedno, v jakém pořadí se hraje," říká Patrik Martinec. Ten přesto může vyhlížet datum 17. října, kdy se Motor doma poprvé v sezóně střetne s Hradcem Králové a pro asistenta českobudějovického klubu to bude znamenat souboj s bratrem Tomášem, který v sezóně východočeský tým povede. "Zápasy proti bráchovi budou zpestřením, asi nejvíc toto utkání budou prožívat rodiče," usmívá se starší z bratrů.

Nezapomeňte, že permanentky na další sezónu už jsou v prodeji!

Více zápasů, stejné ceny! Permanentky na sezonu 2021-22 v prodeji!
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....