Banes Motor České Budějovice
08.04.2021, Jiří Michal

Získal jsem cenné zkušenosti, pochvaluje si obránce Šimon Kubíček

Juniorský reprezentant a obránce Motoru Šimon Kubíček zažil velmi hektický rok. První polovinu sezony strávil v prvoligových Litoměřicích, následně se přesunul do Kanady na MS do dvaceti let, odkud si ho následně po skončení povolali trenéři Aleš Totter s Václavem Prospalem. Jak se devatenáctiletý zadák připravuje na novou sezonu a co říká na své první starty v extralize? Na tyto otázky odpovídal pro klubový web.

Přišel jste do týmu po mistrovství světa juniorů. Jak sezonu hodnotíte z pohledu vašeho a týmu?
Tak sezona nebyla povedená, to už zaznělo několikrát. Všichni jsme poznali, jaký je rozdíl mezi extraligou a první ligou. Co se týče po osobní stránce, tak jsem se bohužel nedostal do USA kvůli covidu, ale měl jsem možnost odehrát celou sezonu mezi muži, takže v tomto ohledu jsou to pro mě cenné zkušenosti.

Jak vás tým přijal a jaká byla komunikace s trenéry?
Tým mě přijal v pohodě, s kluky už jsem trénoval před sezonou a s trenéry jsem se spojil po mistrovství světa. Jakmile jsem se dozvěděl, že už se do USA nevrátím, tak mě zařadili do sestavy.

V sezoně jste nastupoval s hráči typu René Vydarený, Karel Plášil či Ondřej Slováček. Byly pro vás jejich zkušenosti přínosem?
Rozhodně, kluci už toho mají hodně odehraného, takže bylo super být s nimi v týmu a sbírat cenné zkušenosti.

Snažil se vám třeba René Vydarený předávat co nejvíce rad? Jak jste k nim přistupoval?
Radil mi po celou dobu, pro mě to byla čest si s ním zahrát ve dvojici. Předal mi plno zkušeností, které mi budou užitečné do budoucna.

Těšila vás důvěra trenérů?
Ano, pro mě jako mladého hráče to bylo super mít takový strávený čas na ledě a získat zkušenosti v prvním roce v extralize.

V jakých dovednostech se plánujete do nové sezony co nejvíce zlepšit?
Potřebuji zapracovat hlavně na bruslení a rychlosti, to mi nejvíce chybí, abych se zase posunul dál a mohl být lepší.

Jak srovnáváte kvalitu extraligy třeba s vaší stáží v Americe? Hodláte se do Ameriky ještě vrátit?
Extraliga je rozhodně kvalitní soutěž plná zkušených hráčů, hlavní rozdíl vidím v šířce kluziště, v USA se více bruslí za pukem, v extralize je to více o chytrosti. Byl jsem vyměněn z USA do Kanady, Edmontonu. S týmem jsem v kontaktu, takže uvidíme, jak to dopadne.

Jak probíhala jednání o nové smlouvě?
Já jsem měl juniorskou smlouvu na tři roky s tím, že když jsem odešel do USA na dva roky, tak se mi smlouva pozastavila a běžela mi zase od doby, kdy jsem přišel zpět do Motoru.

Jaký je váš plán na novou sezónu? Jak se nyní připravujete?
Nyní se připravuji doma podle plánu od kondičního trenéra Tomáše Cibulky. Chtěl bych se zase posunout dále a mít lepší sezonu než tu předešlou.

Měl jste možnost už mluvit s novými trenéry? Jak se na spoluprací s Jaroslavem Modrým těšíte?
Ano, mluvil jsem s panem Modrým. Je to trenér s plno zkušenostmi ze zámoří, takže to bude určitě zajímavé a těším se na to.

Jaký je váš nejvyšší cíl pro další sezonu?
Dostat se do play off.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....