Banes Motor České Budějovice
03.03.2021, Michal Špírek

Trojice gamerů Motoru ve čtvrtfinále esport ligy smetla favorizovaný Liberec a slaví postup!

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Gameři Motoru postoupili do čtvrtfinále ze 7. místa a vyzvali tak na souboj po základní části druhý Liberec. Trojice gamerů Motoru Tejček - Karabáček - Krcho nedala soupeřům šanci, když každý z gamerů porazil svého protivníka a nedošlo tak ani k soubojům dva na dva. Motor postoupil v ENYAQ hokejové lize do semifinále.

Liberec prohrál v základní části jen dva zápasy a do utkání tak šel jako favorit, Motor s ním v základní části prohrál 0:5 na zápasy. Jenomže předpoklady vzaly rychle za své. V prvním utkání, který mohli diváci sledovat prostřednictvím streamu, si Tejček poradil s jedničkou Liberce "Dzouvim" a vyhrál 5:3, když se mu povedlo otočit stav z 0:2. "Spoléhal jsem spíše na kluky a do svého zápasu jsem nešel jako favorit. Ale povedlo se a za vítězství jsem strašně rád," komentoval "Tejkyyy" svou výhru s tím, že se se spoluhráči soustředil především na natrénování hry 2 proti 2.

Jenomže na tu nakonec ani nedošlo. V zápase dvojek totiž Václav "Karabina" Karabáček nedal šanci libereckému gamerovi s přezdívkou DannyZedlo, když se rychle ujal tříbrankového vedení a utkání v pohodě dovedl do vítězného konce - 6:3. Motor potřeboval získat ještě třetí bod a o něj se postaral Vojtěch "Krchy11" Krcho, který zdemoloval protivníka s nickem Double-Maca poměrem 9:3.

Gameři Motoru, u nichž je zajímavostí, že každý hraje či hrál za Motor i v reálném hokeji, tak postoupili v oficiální esport lize ve hře NHL 21 do semifinále. V něm bude soupeřem Motoru Litvínov, třetí tým po základní části.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....