Banes Motor České Budějovice
26.11.2020, Jiří Michal

Manželka tomu ani nemohla uvěřit, říká o svém zranění Miroslav Holec

Miroslav Holec zatím patří k největším smolařům sezony z kádru Motoru. Od začátku ročníku stihl odehrát pouhé čtyři utkání. Nejdříve absentoval v sestavě Václava Prospala z důvodu zranění žeber a při svém návratu v Karlových Varech se hned v prvním střídání zranil. Ze srážky s protihráčem si přivodil zlomeninu lýtkové kosti. Kdy se forvard opět vrátí na led a jak zvládá tuto nepříznivou situaci? Na tyto otázky odpovídal sám hráč pro klubový web.

Jak se vám zranění přihodilo?
Už jsem byl na konci svého střídání a vracel se na střídačku. Ještě jsem se pro jistotu ohlédl, jestli soupeř nezakládá přes moji stranu a když jsem se otočil zpátky, tak jsem se nestihl uhnout soupeřově hráči a trefili jsme se. Trefil mě kolenem a moje noha nevydržela, z toho vzniklo to zranění.

Dalo se tomu předejít?
Byla to nešťastná shoda náhod. Asi se tomu dalo předejít, ale v tu chvíli to byl mžik sekundy a nedokázali jsme se prostě vyhnout. Ještě třeba mohl zareagovat někdo ze střídačky, aby mě upozornil, ale to se naneštěstí nestalo a dopadlo to, jak to dopadlo.

Naskočil jste do prvního střídání po svém návratu z marodky a opět se zranil. Co se vám v tu chvíli honilo hlavou? Co jste si říkal?
Myslel jsem si, že to nebude dobrý, protože jsem si na tu nohu nemohl ani stoupnout. Zároveň jsem si říkal, že to snad není možný a nemohl jsem tomu uvěřit. Připravoval jsem se vcelku dlouhou dobu, abych se vrátil v plné síle a najednou jsem opět mimo hru.

Bylo vám hned jasné, že se bude jednat o dlouhodobější zranění nebo jste se to dozvěděl až při vyšetření?
Podle bolesti jsem tipoval, že to nebude jenom naražené. Samozřejmě jsem doufal, že to není zlomené, ale bolest říkala něco jiného, což se i poté potvrdilo.

Jak prožíváte zápasy Motoru?
Prožívám je opravdu hodně. Teď, jak se hraje často na Moravě, tak jsem byl na dvou zápasech v Třinci a ve Vítkovicích a teď se chystám do Zlína.

Jak dlouho bude trvat rekonvalescence? Kdy to tak vidíte na návrat?
V pondělí mám naplánovaný rentgen a poté se uvidí, jestli to již budu moci opět začít zatěžovat a posléze trénovat.

Jak se teď můžete připravovat?
Domluva s kondičním trenérem byla, že zatím nemám dělat nic. Vše budu dohánět až mi doktoři dají zelenou, doufám, že to bude již v pondělí. Jedině teď chodím o berlích, což samo o sobě je docela dřina (úsměv).

Jak vás podporuje rodina v této nepříjemné situaci?
Když jsem poprvé mluvil s manželkou, tak tomu nemohla uvěřit. Ale musím uznat, že mě podporují hodně, obdivuju je za to, jelikož to teď se mnou mají těžké. Vždycky když jsem zraněný, tak jsem trochu nevrlý, jako každý hráč dle mého názoru. Jsem rád, že tedy alespoň můžu být s dvěma malými dcerami a snažím si to s nimi co nejvíce užít, i když to nejde tolik, jako kdybych byl zdravý.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....