Banes Motor České Budějovice
26.11.2020, Pavel Mádl

Čas pomsty přichází. Motor hodlá ve Zlíně oplatit Beranům porážku

V pátek bude mít Motor možnost oplatit zlínským Beranům porážku z úterního domácího střetnutí, které skončilo 1:4 z pohledu Jihočechů. Podaří se Motoru pomstít Zlínu na jeho ledě? Utkání startuje v 17:30 a vy jej můžete sledovat prostřednictvím streamu na Hokejce zde, popřípadě textový komentář najdete tady.

PSG BERANI ZLÍN

Soupeř ze Zlína nezačal extraligový ročník zrovna nejlépe. V úvodních třech zápasech nezískal ani bod. Zvítězit se Beranům podařilo až ve čtvrtém zápase na ledě pardubického Dynama, a to v poměru 2:0. V následujícím zápase podlehli na svém ledě pražské Spartě 4:6. V dalším střetnutí, které sehráli na palubovce olomoucké Mory, vyhráli 4:1. A poté přišla další výhra a opět proti Pardubicím. Tentokrát na svém ledě, kde brali dva body za vítězství 3:2 po samostatných nájezdech. Nastalo zlínské trápení, kdy se Berani nedočkali jediného bodu ve čtyřech zápasech po sobě a tuto nepříznivou sérii se jim podařilo přerušit právě v úterním duelu na ledě Motoru, který ovládli a za výhru 4:1 brali plný bodový zisk. Zlínští okupují 10. místo tabulky a na kontě mají 11 bodů.

Produktivitě klubu z východu Moravy kraluje Antonín Honejsek s 12 kanadskými body za tři branky a devět asistencí. Do sestavy Beranů se bude moci vrátit zkušený forvard Bedřich Köhler, kterému skončil jednozápasový distanc, když v nedělním venkovním zápase s Kometou seknul do rozkroku rakouského Petera Schneidera. Köhler též vévodí statistikám nejlepších zlínských střelců společně s obráncem Danielem Gazdou. Oba hráči mají na kontě čtyři úspěšné zásahy.

V posledním duelu Zlín obral Madetu o tři body, o kterých rozhodl v závěrečné desetiminutovce, kdy Jihočechům uštědřil tři gólové údery a zvítězil 4:1. První branku v extralize si připsal dvacetiletý zadák a syn legendy Beranů Martina Hamrlíka - Matyáš Hamrlík. Další branky za Zlínské přidali Jiří Karafiát, Jakub Šlahař a Pavel Kubiš.

Sestava Zlína ze zápasu s Motorem (24. 11.)

Huf (Kašík) – Řezníček, Nosek (C), Suhrada, Gazda, M. Novotný, Hamrlík, Dluhoš – Okál (A), Honejsek, Šlahař – J. Ondráček, Herman, Kubiš (A) – Václavek, P. Sedláček, Karafiát – Svoboda, Hejcman, Poletín. Trenéři: Mařák, Hamrlík, Hrazdira.

Z TÁBORA MOTORU

Českobudějovický Motor z 13 odehraných utkání zvítězil pouze jednou, když deklasoval Vítkovice na jejich ledě vysoko 7:0. Ostatní zápasy Jihočeši nedotáhli do vítězného konce. V tomto ročníku absolvovali čtyřikrát hru v nastaveném čase a ani při ní se jim bod navíc udolat nepodařilo. Budějovičtí poslední utkání sehráli v úterý na svém ledě proti Beranům, na které recept nenašli a podlehli jim 1:4. Jejich 14. pozice v tabulce značí poslední příčku. Na kontě má Motor sedm bodů.

Produktivitu Jihočechů zatím ovládá kapitán Pavel Pýcha s 10 body. Jeho bodový zisk čítají tři branky se sedmi asistencemi. Pětkrát se povedlo Martinu Novákovi rozvlnit síť v bráně soupeřů, čímž vévodí produktivitě střelců svého týmu. Motor se bude muset vyvarovat trestů. S 225 trestnými minutami je na první příčce extraligy. Z dvojice brankářů si lépe vede Jiří Patera s průměrem 2,04. Stihl si též připsat čisté konto za vítězství ve Vítkovicích 7:0. "Nechceme to říkat dopředu, ale víme, kdo bude v bráně a gólmani to rovněž vědí," deklaruje asistent trenéra Aleš Totter směrem k pátečnímu zápasu. Na marodce Motoru jsou stále David Gilbert a dlouhodobě zranění Miroslav Holec a Miroslav Indrák. "Míra Holec a Míra Indrák stále pokračují v léčbě. Ostatní jsou zdravotně v pořádku. V pátek ráno by mělo padnout rozhodnutí, zda David Gilbert může naskočit do zápasu. Věříme, že se to podaří," doufá Totter.

"Od zápasu ve Zlíně očekáváme daleko lepší výkon, že budeme chytřejší a důraznější v útočném pásmu a že si vezmeme ty body, které jsme Zlínu nechali." Do úterního zápasu nezasáhl útočník Albert Michnáč. "Vrací se do sestavy a v pátek nastoupí," doplňuje Prospalův asistent.

Sestava Motoru ze zápasu se Zlínem (24. 11.)

Patera (Čiliak) – Pýcha (C), Plášil, Vydarený (A), Lytvynov, Pavel, Allen, Slováček – M. Novák (A), R. Přikryl, Z. Doležal – D. Voženílek, Raška I, Karabáček – Christov, Venkrbec, Jonák – Prokeš, Beránek.

Permanentkáři mají videopřenosy bezplatně

Permanentkáři Motoru mohou zápasy Motoru sledovat bezplatně na HokejkaTV.cz, a to až do doby, dokud se fanoušci nevrátí zpět na stadiony. Jak se přihlásit k přenosu najdete zde.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....