Banes Motor České Budějovice
29.10.2020, Jiří Michal

Budu se snažit, aby pozvánka nebyla poslední, říká o nominaci do reprezentace Šimon Kubíček

Český hokej v poslední době nezažívá dobré časy ve spojitosti s koronavirovou pandemií. Hlavní trenér reprezentace Filip Pešán i přes hromadu omluvenek musel složit nominaci na blížící se Karjala Cup. V národním týmu si tak odbyde premiéru příští týden nemalý počet hráčů, mezi nimi i osmnáctiletý obránce Motoru Šimon Kubíček, který je aktuálně na hostování v Litoměřicích.

Na území Česka už skoro tři týdny platí zákaz všech sportovních utkání a tréninků v uzavřených prostorech. Hráči tak nemají žádný přístup k tomu nejcennějšímu a zároveň nejdůležitějšímu - ledové ploše. I proto se lodivod české střídačky rozhodl povolat velmi mladý výběr. „Vládní nařízení nepovolila organizování soustředění národního týmu do 20 let, který v porovnání s konkurencí jako jediný nehraje ani netrénuje. Ostatní týmy se připravují na šampionát v zámoří, my touto nominací aspoň trošku pomůžeme, aby se naši hráči dostali na led. Zní to děsivě, ale je to hlavní důvod, proč jsme je nominovali," připustil na tiskové konferenci.

„Chtěli jsme vyzkoušet mladé hráče a pracovat s nimi. Okolnosti nám to ale ovlivnily. Každý den jsme měli dvě až tři varianty sestavy, scházely se nám omluvenky, mnozí hráči v týmu nefigurují ze zdravotních důvodů," zakončil Pešán svá odůvodnění. Nutno podotknout, že bývalý trenér Liberce a právě reprezentační "dvacítky" mladíky ve svém týmu velmi dobře zná z předchozí mise u juniorského týmu.

Právě jedním z hráčů, kteří jsou stále v juniorském věku, je i odchovanec Motoru a mistr České republiky staršího dorostu Šimon Kubíček. „Samozřejmě jsem za pozvánku rád. V současné situaci je každá možnost dostat se na led nebo do zápasu k nezaplacení. Budu se snažit odvést stoprocentní výkon, aby tahle pozvánka do A-týmu nebyla poslední," sdělil reprezentační obránce pro klubový web.

Turnaj ve Finsku startuje pro český národní tým 5. listopadu utkáním se Švédskem. V sobotu bude následovat souboj s Finskem a o den později s Ruskem.

Nominace české reprezentace:

Brankáři: Patrik Bartošák (Lahti, Finsko), Dominik Hrachovina (Tappara Tampere, Finsko), Lukáš Pařík (Bílí Tygři Liberec).

Obránci: Filip Hronek (Mountfield HK), Jakub Jeřábek (Podolsk, KHL), Andrej Šustr (Kunlun, KHL), David Sklenička, Jakub Krejčík (oba Jokerit Helsinky, KHL), Vojtěch Mozík (Färjestad, Švédsko), Lukáš Klok (Lukko Rauma, Finsko), Michal Moravčík (Tappara Tampere, Finsko), Jakub Galvas (Jukurit Mikkeli, Finsko), David Jiříček (HC Škoda Plzeň), Stanislav Svozil (HC Kometa Brno), Šimon Kubíček (HC Stadion Litoměřice).

Útočníci: Dmitrij Jaškin (Dynamo Moskva, KHL), Hynek Zohorna, Tomáš Zohorna (oba Chabarovsk, KHL), Andrej Nestrašil (Magnitogorsk, KHL), Ondřej Roman (Ilves Tampere), Michael Špaček, Jiří Smejkal (oba Tappara Tampere, Finsko), Rudolf Červený (Lahti, Finsko), Radek Koblížek (Oulu, Finsko), Šimon Stránský (Jukurit Mikkeli), Jan Ordoš (Oskarshamn, Švédsko), Jan Myšák (HC VERVA Litvínov), Michal Teplý (BK Mladá Boleslav), Jaromír Pytlík (Sault Ste. Marie, OHL), Adam Raška (HC Oceláři Třinec).

Foto: Alena Zapletalová
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....