Banes Motor České Budějovice
05.09.2020, Marek Baloun

JUN: CEB - ZLN 3:1 - První víkend úspěšně zakončen třemi body

ČESKÉ BUDĚJOVICE — K druhému ápasu v novém ročníku ligy akademií nastoupil Motor doma proti Zlínu. Oproti pátečnímu zápasu s Kometou se i přes hromadu vyloučení trápili Jihočeši méně a mohou tak po gólech Janocha, Hrakholskiho a Masopusta slavit první tři body do tabulky.

První třetina přinesla velké množství vyloučených, ovšem branka k vidění nakonec nebyla. K vidění dokonce bylo dvacet šest střel, avšak žádná z nich neskončila až v síti. Druhá třetina už byla v tomto pohledu podstatně lepší. Jihočeši se totiž po necelých sedmi minutách dostali do vedení zásluhou Jana Janocha. Vedení domácích týmu moc dlouho netrvalo. O čtyři minuty později totiž srovnal Ondřej Broža po nahrávce Kryštofa Bednaříka. Budějovicím to však moc nemuselo vadit, jelikož se ještě jednou prosadily a do poslední periody šly s vedením. O tuto branku, která se ukázala jako vítězná, se postaral Yahor Hrakholski.

Třetí perioda přinesla už jen jeden gól. Vstřelil ho Matouš Masopust, jenž tak definitivně rozhodl o vítězství jihočeského celku. Zlínští hokejisté to ještě zkusili bez gólmana, ale nezmohli se ani na snížení stavu, natož na nějaké vyrovnání. Budějovice tak zapsaly úspěšný víkend, když braly z úvodního víkendu rovnou pět bodů. To se jim už dlouho nepovedlo.

Ohlasy po zápasu
Lukáš Majer (trenér Motoru): "Znovu to bylo organizované utkání. Přijel k nám čerstvý soupeř, který byl na ledě velice živý. Hrál aktivně a nám pomohl výborný výkon brankáře. Párkrát jsme měli štěstí, ale je dobře, že jsme utkání dovedli do vítězného konce."
Sociální sítě

Návrat odchovance ze zámoří! Vítej doma, Šimone! ??...

Jaké to je vést kotel nebo jak vznikají fanouškovské chorály?

Další poděkování za podporu v sezoně 2023-24 náleží společnosti Precitool! Od obchodního manažera Petra Míška převzali plaketku...

75. narozeniny dnes slaví bývalý útočník Motoru Miloš Edelmann. V A týmu hrál 11 sezon (1967-68, 1970-80), cca 345 zápasů, v...