Banes Motor České Budějovice
06.04.2020, Filip Kortus

Sezona juniorky v číslech

Nejstarší mládežnická kategorie v uplynulé sezoně sehrála hned dvě soutěže. Svěřenci Luboše Roba nejprve bojovali v turnaji O Pohár DHL a následně o Superpohár DHL. V článku jsme se detailněji podívali, jak se jim dařilo v týmových a individuálních statistikách.

O Pohár DHL

Základní část turnaje O Pohár DHL nabídla dramatickou podívanou do posledního kola, protože hned několik týmů usilovalo o místo v první šestnáctce, která zaručovala nadstavbovou část. Nakonec se z toho vyklubal boj o konečné umístění, protože play off už turnaj nenabídl.

Z hlediska týmových statistik patřili českobudějovičtí junioři převážně k průměru, ať už se jednalo o vyžívání přesilových her, vyslaných střel na branku za zápas nebo počtu trestných minut. Vůbec se jim ale nedařilo v oslabení, ve kterém inkasovali 34 branek a v úspěšnosti ubráněných skončili na posledním místě.

V individuálních statistikách si nejlépe vedl osmnáctiletý útočník Jakub Čížek, který se jak v kanadském bodování, tak mezi střelci vešel do TOP 10 celé soutěže. Skoro bod na zápas si držel i kapitán Michal Silný (15+16), střelecky velmi produktivní byl Matouš Masopust (14).


Superpohár DHL

Osm kol ve skupině B rozhodovalo o tom, zda si svěřenci Luboše Roba vybojují účast v play off a zahrají si o DHL Superpohár. Druhou část sezony nezačali dobře, ale po výhrách nad Salcburkem a Chomutovem začali pomýšlet na postup. O něj přišli dvě kola před koncem základní části, kdy doma prohráli s Plzní a přišli o šanci na vyřazovací boje.

Velký progres od turnaje O Pohár DHL udělali mladíci Motoru v oslabení. Za osm zápasů si udrželi úspěšnost ubránění přes 90% a ze všech týmů byli v této činnosti druzí nejlepší. Trápili se naopak při přesilovkách, protože z 37 příležitostí se trefili jenom třikrát a úspěšnost tak zůstala pod deseti procenty.

I v Superpoháru se bodově nejvíce dařilo Michalu Silnému (4+5) a Jakubu Čížkovi (3+4). Třikrát se mezi střelce zapsal Matouš Hrubec, produktivní byl také obránce Vojtěch Doktor, který nasbíral hned pět bodů.


Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....