Banes Motor České Budějovice
20.02.2020, Petra Bicková

JUN: CEB - MBL 2:3sn - Motor podlehl Boleslavi v nájezdech a bere pouze bod

V Budvar aréně přivítali svěřenci Luboše Roba a Jiřího Hanzala Mladou Boleslav. Jihočeši dlouho vedli po gólu Jaroslava Pouzara, který padl sekundu před koncem první třetiny. Hosté ale nakonec ve třetí třetině hru zdramatizovali a o vítězi musely rozhodovat nájezdy. Vítězný nájezd proměnil Jakub Petržilka a Jihočeši berou pouze bod.

Začátek první třetiny byl z obou stran opatrný a brankáři neměli příliš práce. V desáté minutě byl vyloučen Vojtěch Krcho, který dostal pět minut plus osobní trest do konce zápasu a domácí tým se tak musel obejít bez zástupce kapitána. Hosté nevyužili pětiminutový trest Motoru a dlouho to vypadalo, že do kabin se půjde bez gólu. V posledních vteřinách do konce třetiny se ale Jihočeši ocitli ve svém útočném pásmu. Michal Silný našel dobře stojícího Jaroslava Pouzara, který vypálil z první. Jeho rána ještě stihla doletět včas za Haasova záda a vteřinu před koncem Jihočeši otevřeli skóre.

Druhá třetina nepřinesla žádný gól. Do šance se dostal autor první branky Jaroslav Pouzar, který využil špatné rozehrávky hostů a jel sám na bránu. Jeho rána trefila ale pouze síťku Haasovy branky. I hosté měli příležitost vyrovnat, když se dostali do obranného pásma Motoru a Eric Mežnar stojící v dobré pozici dostal přihrávku od svého spoluhráče. Hubata zablokoval Mežnarovi hokejku a zabránil mu tak ve střele.

Nejvíce branek padalo ve třetí třetině. Mladá Boleslav vyrovnala gólem Tomáše Dlaska, který poslal puk k pravé tyči nad gólmana. Domácí ale rychle odpověděli a šli opět do vedení díky trefě Jakuba Čížka. Hosté ale ještě zdramatizovali hru, když skóroval Eric Mežnar. Stav byl vyrovnaný a muselo se prodlužovat.

Ani prodloužení nerozhodlo o vítězi a došlo až na samostatné nájezdy. Vítězný nájezd proměnil Jakub Petržilka a dva body nakonec putují do Mladé Boleslavi.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice