Banes Motor České Budějovice
21.01.2020, Denisa Józsová

Domácí trojboj začíná! Jako první se v Budvar aréně představí Poruba

Jihočeši pokračují v dobrých výkonech a na druhý Chomutov už mají velký náskok v podobě třiatřiceti bodů. Nyní je navíc čeká domácí trojboj, ze kterého by rozhodně chtěli získat plný počet bodů. První soupeř, který se v Budvar aréně představí, bude Poruba. Pokud se nevydáte přímo na zápas, můžete sledovat dění pomocí streamu či textového přenosu.

RT TORAX Poruba

Poruba měla skvělý start do letošní Chance, když dokonce nějakou tu chvilku vedla druhou nejvyšší hokejovou soutěž. Jenže ty časy už jsou pryč a Porubanům se už v poslední době vůbec nedaří. Nyní jim totiž patří až poslední, tedy osmá, pozice v rámci tabulky O pořadí v play-off. Po čtyřiceti třech zápasech má na svém kontě rovných šedesát bodů a vypadá to, že si zahraje předkolo. Na šestý Havířov totiž ztrácí deset bodů a s výkony Poruby to nevypadá, že by měla toto manko stáhnout, možná spíše naopak. Celkem RT TORAX vstřelil 128 branek, což je v horní skupině páté nejlepší číslo. Naopak jich ale inkasoval taktéž 128 branek, což je naopak druhé nejhorší číslo v horní skupině.

Poruba by si tedy potřebovala pomoci se speciálními formacemi, ale tam je to tak na půl. V početních výhodách vstřelila dvacet osm branek ze sto šedesát čtyř možnost, a to dělá celkovou úspěšnost 17,07%, což je takový průměr tabulky O pořadí v play-off. To oslabení hostujícímu celku rozhodně pomáhá, jelikož ho má druhé nejlepší! Celkem porubští hokejisté ubránili 84,69% početních výhod soupeře. To se jim rozhodně hodí, jelikož patří k těm nejvylučovanějším týmům, jsou dokonce druhým nejvylučovanějším celkem!

Ofenzivu porubského týmu táhne Tomáš Gřeš, jenž si dosud připsal ve čtyřiceti třech zápasech jednatřicet bodů za dvanáct branek a devatenáct asistencí. Jen o bod méně získal obránce Patrik Husák, jenž má na svém kontě sedm branek a dvacet tři asistencí, což z něj dělá nejlepšího nahrávače týmu. Nejlepší střelce má Poruba hned dva. Jsou jimi Tomáš Gřeš a Marek Špaček, kteří se postarali oba o třináct branek svého týmu. V brankovišti se střídá hned trojice gólmanů. Nejvíce toho má odchytáno Frederik Foltán, jehož úspěšnost je těsně nad 90%. Následuje Hynek Kůdela, jenž odchytal třináct zápasů s úspěšností 87,36%. Nejméně toho má odchytáno Daniel Dolejš, ale jeho čísla jsou jasně nejlepší. Úspěšnost zákroků je 94,57%. Kdyby měl více odchytáno, vyhříval by se na čele statistik.

Posledních pět zápasů:

Poruba - Havířov 1:2
Poruba - Vsetín 1:0p
Slavia - Poruba 4:3
Chomutov - Poruba 3:1
Litoměřice - Poruba 8:4

Sestava Poruby z utkání proti Havířovu:

Foltán – Rudl, Urbanec, Slavík, Husák, Krejčí, Dundáček, Pastor – Sikora, Hlinka, Gřeš – Ďurač, Zdeněk, Nejezchleb – Špaček, Jáchym, Guman – Káňa, Kanko, Brodek.


44. kolo

ČEZ Motor České Budějovice

HC RT Torax Poruba

Středa, 23. ledna 2020, 17:30, Budvar aréna

Z tábora Motoru

Českobudějovický celek nadále naprosto neohroženě vládne Chance lize. Na svém kontě má už těžko uvěřitelných 112 bodů a na druhý Chomutov má náskok bodů třiatřicet. Jihočeši se mohou pyšnit jasně nejlepším útokem v lize, který má na svém kontě už 195 branek, nastřílí už v zápase proti Porubě magickou dvoustovku? K tomu mají ještě druhou nejlepší obranu v lize a letos si opravdu hrají téměř vlastní ligu. K tomu má Motor nejlepší přesilové hry, kterých využil už 23,59%. Oslabení jsou sice o něco horší, ale 83,51% ubráněných početních výhod soupeře patří k takovému průměru horní skupiny. Budějovičtí navíc vyhráli z posledních pěti zápasů rovnou čtyři, takže půjdou do utkání s Porubou v lepším rozpoložení než soupeř. V posledním duelu přestříleli Litoměřice 6:4.

Sestava Motoru ze zápasu proti Litoměřicím:

Strmeň – Pýcha, Suchánek, Vydarený, Svach, Lytvynov, Allen – Babka, Šimánek, Beránek – M. Novák, Gilbert, Endál – Michnáč, J. Kloz, Z. Doležal – Christov, Prokeš, Holec – Venkrbec.

Předzápasové okénko Aleše Tottera:

"V Porubě jsme poslední zápas rozhodli v poslední minutě a byl to hodně vyrovnaný zápas. My navíc budeme zahajovat sérii tří domácích utkání a samozřejmě budeme chtít vyhrát všechny tři zápasy. Duel s Porubou bude hodně důležitým vstupem do této série stejně, jako když jsme hráli ta tři utkání venku, kdy jsme se odrazili právě vítězstvím v Porubě a moravský trojboj jsme zvládli. V zítřejším zápase musíme lépe zakládat útoky, s čímž máme poslední dobou trochu problémy. Také bychom měli více střílet, jelikož v posledních dvou utkáních nás soupeři přestříleli a musíme být také silnější v osobních soubojích a u mantinelů."

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....