Banes Motor České Budějovice
25.10.2007, Tomáš Zetek

CEB - PCE 6:3 - HC MOUNTFIELD zase vítězně!

Č. B u d ě j o v i c e - Strhující bitva se vším všudy. HC MOUNTFIELD dokázal po sérii čtyř porážek konečně naplno bodovat. Odnesly to Pardubice. I když Jihočeši opět rychle prohrávali o dvě branky, dokázali v atraktivním zápase otočit výsledek i ze stavu 1:3 ve svůj prospěch. Definitivní jistotu dal domácímu týmu sólem přes celé hřiště a následně tvrdou ránou pod břevno Petr Sailer. Místo chybějících elitních beků Gřegořka a Tomana odehráli výborné party Macháček s Frolem.

Domácí bez Gřegořka s Tomanem nevstoupili do zápasu dobře.

Českobudějovičtí hokejisté v posledních čtyřech extraligových utkáních vždy dostali první gól. Nejinak tomu bylo i v duelu s pardubickým Moellerem. V rozmezí minuty a šesti sekund se Východočeši trefili do českobudějovické sítě dvakrát. Nejprve v čase 3:10 od modré nahazoval Kolář a od bruslí Michala Tvrdíka se kotouč odrazil mezi Turkovy betony. Sudí Šindler společně s videorozhodčím seznali Tvrdíkův zásah jako neúmyslný a bylo to správné rozhodnutí, neboť ani sám střelec zpočátku nevěděl, že puk bruslí tečoval - 0:1. "Do puku jsem nekopnul, brusli jsem jen nastavil," přiznal autor úvodní trefy.

Než se HC MOUNTFIELD rozkoukal, prohrával o dvě branky. Pivko po chybě domácích ve středním pásmu posunul puk na Radovana Somíka a ten zacílil nekompromisně pod břevno českobudějovické svatyně - 0:2. Kouč Jandač na lavičce zvýšil hlas a proházel hráče v útočných formacích. Aktivita domácích se zvýšila a po milimetrové přihrávce Vaka snížil Ondřej Veselý - 1:2. K přepnutí na vyšší výkonnostní stupeň pomohly Jihočechům dvě přesilovky. Velká šance Kotrly brankou neskončila, stejně jako únik po křídle v podání Šimánka a následně i Brabence.

Dvě branky v přesilovce, jedna v oslabení

Druhé dějství se rozjíždělo opatrněji než jeho předchůdce a dlouho byla k vidění jen vyloučení. Hosté měli příležitost hrát čtrnáct sekund pět na tři, ale nevyužili ji ve vstřelení branky. Ve 32. minutě ujel při vlastním oslabení do brejku Petr Sýkora a nedal Turkovi šanci klasickým zakončením - rychlou střelou švihem k tyčce - 1:3.

To hráče HC MOUNTFIELD nakoplo a ti posléze roztočili před Lašákem dlouho nevídané peklo. Na prstech obou rukou se daly počítat stoprocentní příležitosti Jihočechů v pokračující přesilovce. Dvě využité přesilovky - včetně té, v níž Sýkora zvyšoval na 1:3 - z jejich strany srovnaly skóre. Nejprve Štěpám Hřebejk vrátil do branky nepovedenou střelu Sailera - 2:3. Ani ne dvě minuty poté nahodil od modré Filip Novák a puk skončil za dezorientovaným Lašákem - 3:3.

Sailerovo dovršení obratu

Hned na začátku třetí třetiny se mohli domácí ujmout vedení, ale Hudec zblízka neprostřelil pardubického gólmana. Tlak Jihočechů však nepolevil a odměna přišla velmi záhy. Hudec vyšťoural při závaru před Lašákem puk a za bezmocným gólmanem jej do sítě zasunul Viktor Hübl - 4:3. Pardubický strážce brankoviště celou situaci neunesl a po dvojitém osobním trestu musel do šaten. Nahradil jej Alexander Hylák. Ten čelil nájezdu Hřebejka, ale zasahovat nemusel, protože exekutorovi sjel ve finále kotouč z hole.

Hra byla oboustranně hodně nervozní. Klid do domácích řad vnesl krásným sólem přes celé hřiště Petr Sailer, který vybídnutí Romana Turka zakončil střelou bekhendem kolem Hylákovy rukavice - 5:3. Tečku za hokejovým večerem udělal znovu Petr Sailer, když po Šimánkově akci napálil kotouč pod břevno pardubické branky - 6:3. HC MOUNTFIELD tak konečně odehrál zápas, v němž začal doslova zle, ale který zásluhou nezměrné bojovnosti dokázal otočit ve vytouženou tříbodovou výhru.

Přehled branek
ČasStřelec1. asistent2. asistent
3:10 Tvrdík Kolář
4:16 Somík Pivko
8:55 Veselý Vak
31:38 Sýkora Rolinek
35:04 Novák Brabenec
41:30 Hübl Hudec
52:12 Sailer Turek
50:43 Sailer Šimánek
Střely na branku
MOU Pardubice
Sailer8
Veselý3
Hřebejk3
Vydarený3
Hudec3
Šimánek3
Brabenec3
Novák2
Hübl2
Vak2
Mertl1
Kotrla1
Sičák1
Mucha1
Frolo1
Macháček1
CELKEM38
Ondřej3
Snopek3
Koukal2
Hlinka2
Píša1
Sýkora2
Pivko1
Tvrdík1
Richter1
Somík1
CELKEM17
Statistika vhazování
MOU Pardubice
Gulaš1/1 - 100%
Hudec1/1 - 100%
Vak11/15 - 73%
Mertl2/3 - 67%
Šimánek15/25 - 60%
Hübl12/24 - 50%
Sailer1/2 - 50%
Brabenec1/3 - 33%
Veselý0/1 - 0%
CELKEM44/75 - 59%
Kolář1/1 - 100%
Pucher12/20 - 60%
Hlinka11/23 - 48%
Ondřej4/13 - 31%
Rolinek2/7 - 29%
Somík0/3 - 0%
Koukal0/5 - 0%
CELKEM31/75 - 41%
Nejlepší hráči
MOU Pardubice
PETR SAILER
Vladimír Sičák
Ondřej Veselý
MIROSLAV HLINKA
Zdeněk Ondřej
Radovan Somík
Ohlasy po zápasu

Milan Černý (České Budějovice): "Jsme rádi, že jsme se vrátili k týmovým výkonům, které nás zdobily. Ukázali jsme velkou morálku, když jsme dokázali dotahovat výsledek poté, co jsme dvakrát o dva góly prohrávali. Další cenná věc jsou využité přesilové hry."

Miloš Říha (Pardubice): "Příčinou naší prohry je, že jsme dneska hráli trestuhodně přesilové hry a oslabení."

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice