Banes Motor České Budějovice
23.09.2007, David Lukeš, Roman Šperňák

CEB - ZLN 6:1 - Výborná práce od začátku do konce

Č. B u d ě j o v i c e - Hokejisté MOUNTFIELDU parádně zvládli sérii tří domácích utkání v řadě. Jako poslední se v Budvar Aréně představila RI Okna Zlín. Budějovičtí hokejisté zahráli výborně a zvítězili překvapivě lehce 6:1, když už v 10. minutě vedli 3:0 a donutili hosty vystřídat brankáře. Dvěma trefami se blýskl Štěpán Hřebejk, třemi asistencemi mu sekundoval Milan Toman.
Ještě v minulé sezoně přijížděli na českobudějovický led hráči HC Hamé Zlín a nikdy nepatřili k oblíbeným protivníkům HC MOUNTFIELD. V této sezoně změnil celek z Valašska sponzora a ten mu nepřinesl štěstí. Na nedělní utkání čtvrtého kola extraligy nebudou fanoušci ani hráči vzpomínat v dobrém. Na cestu domů jim domácí hokejisté přibalili šestigólový ranec.

Začátek zápasu vyšel domácím naprosto skvěle. Už od úvodního buly hýřil aktivitou a tu také korunoval brankami. Na světelné kostce nad ledem zrovna běžela 10. minuta utkání a v brankovišti hostujícího mužstva už se protahoval nový brankář. Zkušeného Murína nahradil v brance mladíček Jakub Čech. Na vině nebylo žádné zranění, ale nebývalý příval branek. Jihočeši totiž v té době už vedli tři nula. Hodně dlouho v paměti by musel zalovit Murín, aby si vzpomněl na takový příděl. Tým, který je vyhlášený svojí obranou, totálně zkolaboval. V 6. minutě se dokázal lehce prosadit Michal Hudec – 1:0. O minutu později ho napodobil Viktor Hubl – 2:0 a excelentní první desetiminutovku zakončil na domácí straně Štěpán Hřebejk – 3:0. a nebylo to vše. Hosté byli v tu chvíli na ručník a domácí předváděli fantastický hokej. Veselý, Vak nebo Hudec jsou jména domácích střelců, kteří mohli přidat další gól. Jenže nedali. I přesto už se v ochozech začínalo slavit. Fantastická první třetina ze strany Jihočechů dával tušit, že skvěle rozehraný zápas jen tak nepustí.

A komplikace nepřinesl ani úvod druhé části hry. Hosté dokázali přežít dlouhé dvojnásobné oslabení a snížili. Prosadil se Roman Pšurný – 3:1, když neměl moc těžkou práci a po nahrávce Kubiše dával puk prakticky do prázdné branky. Možná na chviličku si hosté mohli myslet, že by mohli zápas zdramatizovat. Jenže to domácí nepřipustili. V polovině zápasu dokázali hráči MOUNTFIELDU využít přesilovku. Také téměř do prázdné branky zakončoval Štěpán Hřebejk – 4:1 a dokázal dát domácímu celku klid. Z toho ho nevyvedlo ani několik pokusů hostí, protože Turek byl na místě vždy, když tam měl být a puky pohotově lapal.

Výborné utkání pokračovalo i ve třetí třetině. Tady se klíčovým okamžikem ukázala být 53. minuta. V ní se nejprve prezentoval pěkným švihem nad lapačku zlínského Čecha Tomáš Kůrka – 5:1, aby ho za zhruba 15 vteřin napodobil Ondřej Veselý - 6:1. Vlažná zlínská obrana ho nejprve nechal vystřelit a brankářem sražený puk i pohodlně dorazit. Exhibice. V tu se potom začalo měnit extraligové utkání. Domácí celek jasně dominoval, s hosty si chvílemi pohrával a kontroloval výsledek. A ten už se nezměnil. Kanonáda, kterou spustili domácím střetnutí se Zlínem potvrdila fakt, že Jihočeši budou na svém ledě v téhle sezoně velmi těžkým soupeřem a z českobudějovické haly se body moc vozit nebudou.

Přehled branek
ČasStřelec1. asistent2. asistent
5:10 Hudec Toman
6:58 Hübl Brabenec
9:41 Hřebejk Toman
22:29 Pšurný Kubiš
29:20 Hřebejk Toman
52:24 Kůrka Šimánek
52:39 Veselý Hudec
Střely na branku
MOU Zlín
Gřegořek4
Hřebejk4
Hübl4
Vak4
Veselý4
Hudec3
Vydarený3
Brabenec2
Kůrka2
Květoň2
Melichar2
Novák2
Sailer2
Sičák2
Šimánek2
Toman2
Kotrla1
CELKEM45
Hamrlík4
Balaštík3
Záhorovský3
Galvas2
Balán1
Čech Filip1
Čech Martin1
Ďurák1
Mokrejš1
Leška1
Nosek1
Okál1
Pšurný1
Rachůnek1
Vosátko1
Zubíček1
CELKEM24
Statistika vhazování
MOU Zlín
Hübl14/18 - 78%
Květoň7/10 - 70%
Vak13/19 - 68%
Šimánek5/14 - 36%
Brabenec1/3 - 33%
Sailer1/5 - 20%
Veselý0/1 - 0%
Kotrla0/2 - 0%
CELKEM41/72 - 57%
Balán7/10 - 70%
Mokrejš8/14 - 57%
Pšurný2/4 - 50%
Leška12/25 - 48%
Čech Martin2/15 - 13%
Kubiš0/1 - 0%
Rachůnek0/1 - 0%
Záhorovský0/2 - 0%
CELKEM31/72 - 43%
Nejlepší hráči
MOU Zlín
Hřebejk Štěpán
Toman Milan
Hudec Michal
Čech Jakub
Pšurný Roman
Balán Stanislav
Ohlasy po zápasu
Milan Černý, asistent trenéra HC MOUNTFIELD: Vývoj zápasu ovlivnily tři naše rychlé góly v úvodu. Po snížení na 1:3 si hosté vytvořili šance a dostali nás pod tlak. My jsme nehráli dobře, ale v krizových situacích nás hodně podržel Roman Turek. Za vítězstvím vidíme hodně velkou práci našeho gólmana, který se vyznamenal i ve třetí třetině při nebezpečných zlínských přesilovkách. Tak jasný výsledek proti Zlínu jsme nečekali.

Jaroslav Stuchlík, asistent trenéra HC RI Okna Zlín:: Nechali jsme si utéci začátek, pustili jsme soupeře do vedení po řetězu hrubých chyb. Od té chvíle bylo na ledě jen jedno mužstvo, Budějovičtí nás předčili ve všech herních činnostech. Byli v pohodě a jednoznačně nás přehráli. My jsme tam měli ještě záblesk za stavu 1:3, ale to bylo z naší strany všechno.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....