Banes Motor České Budějovice
14.09.2018, Filip Kortus

Podruhé v sezoně na venkovní kluziště. Uspěje Motor v Přerově?

Podruhé v sezoně se vydá Motor na venkovní led a znovu ho bude čekat těžký souboj. V sobotu totiž bude bojovat na ledě Přerova, který zatím neztratil ani bod. Zápas v MEO aréně začíná v 17:00 a můžete ho sledovat v textovém přenosu zde nebo v přímém přenosu na hokej.cz.

HC Zubr Přerov

Přerov v uplynulé sezoně vypadl ve čtvrtfinále a skončil pátý. V letošní sezoně směle pomýšlí na to, aby se vtěsnal mezi nejlepší čtyřku. Přerovský hokej letos oslaví devadesát let od svého vzniku a i letos bude patřit mezi ambiciózní týmy. Kostra kádru zůstala stejná. V brance dorůstá do extraligových parametrů gólman Lukáš Klimeš, v týmu zůstali i Roman Pšurný, Martin Novotný, Jiří Goiš nebo Milan Procházka. Na zkoušce uspěl i zkušený Ivan Rachůnek, který posílil přerovskou ofenzivu. Produktivitu by mohl zvýšit i Karel Plášek mladší.

Do sezony vstoupil Přerov velice dobře. Sice má za sebou odehraná pouze dvě kola, ovšem za ně si připsal všech šest bodů. V úvodním kole si na svém ledě poradil s Jihlavou, když vyhrál po atraktivním utkání 5:4. Dařilo se mu i na ledě pražské Slavie, kde vyhrál v poměru 2:4.

Sestava Přerova z minulého zápasu proti Slavii:

Klimeš – Pala, Černý, Novotný, Zbořil, Malina, Pohl, Padrnos – T. Doležal, Sýkora, Rachůnek – Procházka, Pšurný, Sikora – Goiš, Hejcman, M. Kratochvil – Kylnar, Moučka, Navrátil.

Útočník Martin Novák toho kvůli zranění v uplynulé sezoně moc neodehrál. Proti Přerovu si ale připsal start v Budvar aréně.

4. kolo

HC Zubr Přerov

ČEZ Motor České Budějovice

sobota 15. září 2018, 17:00, MEO aréna

Z tábora Jihočechů

Jihočeši zatím i po třetím kole drží domácí neporazitelnost. Naposledy si v Budvar aréně poradili s pražskou Slavií, kterou porazili 5:0. Do listiny střelců se znovu zapsal obránce Žiga Pavlin, který v úvodu sezony vykazuje dobrou formu. Se čtyřmi body vévodí kanadskému bodování svého týmu. Zpět do herní pohody se dostal i brankář Jan Strmeň, který si po jistém výkonu připsal čisté konto. Na ledě Přerova nečeká Jihočechy nic lehkého, domácí umí na svém ledě zahrát velice dobře.

Sestava Motoru z posledního zápasu proti Slavii:

Strmeň – Kutlák, Fillman, Pýcha, Pavlin, Vydarený, Plášil – M. Novák, Gilbert, Endál – Čermák, Šimánek, Z. Doležal – Beránek, Dančišin, P. Novák – Doktor, Bradley, Babka..

Předzápasové okénko Aleše Tottera:

„Bude to pro nás důležitý zápas, jestli se udržíme v popředí tabulky. Body už soupeřům naskakují a tabulka se postupně vykrystalizuje. Musíme zvládnout soupeře silově a vyhrávat osobní souboje, to bude klíč k úspěchu. Jedeme tam vyhrát, ale musíme se připravit hned na několik činností, ve kterých soupeř vyniká. Nesmíme podlehnout bouřlivému prostředí a začít zvládat zápasy i na venkovním kluzišti."

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....