Banes Motor České Budějovice
15.02.2018, Filip Kortus

Jakub Čížek září ve starším dorostu, za měsíc leden byl vyhlášen nejlepším z celé extraligy

Daří se mu, bodově táhne starší dorost a patří do nejlepšího tria kanadského bodování celé soutěže. Není divu, že jeho výkony nezůstaly bez povšimnutí. Útočník Jakub Čížek byl vyhlášen nejlepším starším dorostencem celé extraligy za měsíc leden, za který v šesti zápasech nastřádal osm bodů. Nadále tak dokazuje, jaký potenciál v něm je.

Staršímu dorostu patří po dvaceti odehraných kolech nadstavby čtvrtá příčka, když se do vyšších pater tabulky dostal zejména díky formě z posledních jedenácti kol, ve kterých urval vítězství hned devětkrát. „Cílíme na ty nejvyšší příčky. Chceme být po nadstavbě vysoko v tabulce,“ říká odhodlaně nejproduktivnější hráč týmu Jakub Čížek. Naposledy dorost dokázal přetlačit pražskou Slavii 3:2 po prodloužení, den před tím padl s Kladnem. „O víkendu se nám nedařilo podle ideálních představ, zápas se Slavií jsme ubojovali. Semkli jsme se jako tým a dřeli jsme,“ hodnotil poslední zápasy.


Jakub Čížek ve starším dorostu

Zápasy: 26
Body: 59 (31+28)
Trestné minuty: 32 min.
+/-: +35

Dorost tak nedokázal navázat na šest bodů, které uhrál proti prvnímu Salcburku a v posledních dvou kolech bral pouze dva body. „Proti Kladnu jsme neproměňovali plno šancí, to bylo klíčové. Po Salcburku jsme si říkali, že dokážeme porazit všechny, což asi nebylo dobře. Musíme si uvědomit, že do každého zápasu musíme jít naplno,“ je si vědom Čížek.

Nyní má starší dorost díky reprezentační přestávce volno a může se tak zaměřit na kondiční připravenost. „Zaměřujeme se nyní na kondičku, protože o víkendu nás nečekají žádné zápasy. Hodně bruslíme, ale víme, že se nám to poté v zápasech vrátí,“ říkal Čížek. Tvořivý centr je třetí v kanadském bodování celé soutěže, a tak zůstává otázkou, proč se nenachází v reprezentačním výběru do sedmnácti let. „To nevím, pozvánku na žádný turnaj jsem zatím nedostal,“ pokrčí rameny.

Šikovný útočník Čížek převzal o první přestávce duelu WSM ligy mezi Motorem a Ústím cenu pro nejlepšího hráče extraligy staršího dorostu za měsíc leden. Navázal tak na kamaráda a kolegu z týmu Pavla Nováka, který stejné ocenění získal v mladším dorostu. „Rozumíme si jak na ledě, tak v osobním životě. Klape nám to spolu,“ kvituje.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....