Banes Motor České Budějovice
19.11.2017, Klára Červená

Šlágr kola, Motor se utká v Karlových Varech

Letos se již setkali v jedenáctém kole. V posledním společném duelu zvítězil Motor. Z třiadvacátého utkání WSM ligy vyšly oba týmy vítězně. Nyní už se nemohou dočkat, až opět změří své síly. Motor a Energie znovu proti sobě! Zápas se uskuteční v pondělí od 17:30 hodin v karlovarské KV Areně a vy jej můžete sledovat skrze placený stream nebo bezplatný textový přenos.

Energie - nováček ve WSM lize

Stejně tak jako se Vsetín probojoval do WSM ligy, dostala se tam i karlovarská Energie. Jenže z opačného konce. Po dlouhých dvaceti letech, kdy si Západočeši drželi extraligovou příslušnost, kterou dokonce v roce 2009 vyhráli, nezvládli boje v baráži a své místo přenechali jihlavské Dukle. Od začátku soutěže ale jistě nikoho nenechali na pochybách, že do nižší soutěže nepatří. Tabulku totiž s přehledem vedou, druhé Kladno na ně ztrácí čtyři body.

Informace z vrcholu tabulky

Zatím poslední utkání sehrály Vary s Havířovem. Energetici opouštěli led jásajíce za vítězného stavu 6:4. Přestože utkání bylo zprvu dost defenzivní, v šestnácté minutě první periody se podařilo prosadit Petru Kankovi, který zasadil ránu těsně pod Závorkovo břevno. Domácí se ale nenechali zahanbit a ještě před koncem třetiny si bod připsal Daniel Krejčí. Vyrovnané skóre vydrželo až do půlky zápasu, kdy Petr Stloukal dokázal navýšit náskok Karlovarských, hned vzápětí ale vyrovnal Jakub Matai. Residomo bojovalo ze všech sil, tak není divu, že se Jiřímu Fronkovi podařilo znovu dostat Havířov do vedení. Avšak to dlouho nevydrželo, jelikož za chvilku srovnal Jakub Flek. Tento čtyřiadvacetiletý hokejista, který se narodil na Štědrý den, ale nadělil domácím předčasný vánoční dárek, když se trefil znovu, tentokrát ale ve vlastním oslabení. Střelou z úhlu ještě vsítil svůj první gól v dresu Energie obránce Tomáš Kvapil. V závěrečné třetině se Havířov rozhodl vystřídat gólmany a do branky se tak dostal budějovický odchovanec Ondřej Bláha, který zaváhal pouze jednou, když ho prostřelil Jaromír Kverka. Hostům se ještě podařilo snížit náskok Karlových Varů střelou Jakuba Illéše, nicméně ani to na výhru nestačilo.

Poslední utkání mezi Energií a Motorem skončilo vítězně pro Jihočechy. Vyrovnaný zápas byl rozhodnut už v první dvacetiminutovce, když se krásným gólem dokázal prosadit Timothy Crowder. V půlce třetiny se ke slovu dostali i hosté. Přesná střela Ondřeje Beránka hladce prošla pod betonem Gáby, čímž bylo vyrovnáno. Náskok se podařilo Budějovicím navýšit až těsně před koncem třetiny. Peter Galamboš přihrál Lukáši Květoňovi, který vzápětí šikovně trefil odkrytou polovinu branky. Zbytek utkání žádné další góly nepřinesl. Připomeňte si to nejdůležitější z duelu.



Dvacet let extraligy

Posledních šest let jako by bylo pro Energii zakletých. Čtyřikrát se dostali do skupiny o udržení a dvakrát do baráže, ale až ta letošní se jim stala osudnou. To se jistě fanouškům klubu, jehož historie sahá až do roku 1932, nelíbilo. Vedení se tedy rozhodlo obměnit kádr a ukázalo se, že mělo šťastnou ruku hlavně při výběru slovinského obránce Matice Podlipnika, který se stal s pětadvaceti body nejen nejlepším bekem v týmu, ale vede i jeho kanadské bodování. Z dalších hráčů stojí za zmínku mimo jiné i Tomáš Rachůnek, mladší bratr Karla Rachůnka, hrdiny z mistrovství světa z roku 2010 v Německu.

Sestava Karlových Varů z minulého utkání

Závorka (34. F. Novotný) – Krejčí, Sičák, M. Rohan, Podlipnik, J. Tomeček, T. Kvapil – T. Rachůnek, Balán, Gorčík – O. Beránek, Gríger, Flek – Tuominen, Skuhravý, Šik – Stloukal, Kverka, Kohout.


24. kolo

HC Energie Karlovy Vary

ČEZ Motor České Budějovice

Pondělí 20. listopadu 2017, 17:30, KV aréna

Z města pod Černou věží

Jihočeši, kteří si stále drží domácí neporazitelnost, v sobotním zápase jednoznačně vyhráli nad ústeckým Slovanem 7:1. Hned v úvodu utkání začal Motor na Slovan vyvíjet tlak. Nicméně přestože měl spoustu gólových šancí, žádnou neproměnil. První branka přišla až ve čtrnácté minutě, kdy Pavel Smolka přechytračil Kváču a pohodlně skóroval. Motor se v úvodní dvacetiminutovce neprosadil. Jeho čas nadešel až ve třiadvacáté minutě, kdy se Radek Prokeš trefil pod horní brankovou tyč. V rychlém sledu následovaly góly Matěje Tomana, Filipa Vlčka, Václava Nedorosta a znovu Matěje Tomana. Nadějný šestnáctiletý útočník, který věkově spadá do staršího dorostu a tento týden si přivezl z reprezentačního turnaje v Kanadě bronz, ukázal, že své místo v áčku dostal právem. To ale ještě nebylo v druhé třetině vše, jelikož dvě minuty před koncem se trefil Miloslav Čermák. V poslední periodě ještě náskok domácích navýšil Filip Vlček.

Sestava Motoru z minulého utkání

Kváča – Kutlák, Kučný, Fillman, Pýcha, Pavlin, Vráblík – M. Bárta, Vampola, Nedorost – Čermák, Rob, Jonák – Prokeš, Vlček, Heřman – Toman, Pajič, L. Květoň.

Předzápasové slovo trenéra Mariana Jelínka

Čeká nás jeden z prvních testů, které ukáží, jak na tom jsme. Budeme hrát s mužstvem, které je první v tabulce a drží si domácí neporazitelnost. Uvidíme, zda se s tím dokážeme popasovat a vyloupit nějaké body.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....