Banes Motor České Budějovice
21.10.2017, Klára Červená

JUN: CEB - VIT 4:3 - Junioři předvedli famózní závěr a odnesli si tři body

Neskutečné utkání dnes předvedla juniorka. Přestože po první periodě vedla, ve druhé třetině Vítkovice nejen vyrovnaly, ale dokonce se dostaly do vedení. Ve třetí třetině navýšil náskok Toman a vypadalo to, že si Vítkovice bez větších obtíží odvezou do své domoviny tři body. Nicméně během posledních dvou minut a dvou sekund utkání Motor předvedl něco neskutečného. Zasypal vítkovického brankáře Daňa kanonádou, což se setkalo s úspěchem. Utkání tak skončilo vítězstvím domácích 4:3.

Utkání se zdálo zpočátku velmi vyrovnané. Přestože Vítkovičtí hráli tvrději a důrazněji, první branka utkání patřila Motoru. Půl minuty po tom co se Kronus, který byl vyloučený za podražení, vrátil znovu do hry a Motoru tak skončilo oslabení, ukázal svůj um Lukáš Prášek. V ten moment jako by si Ridera uvědomila, co může ztratit a zatlačila na Motor. Obrana domácích ale dělala všechno, co mohla, aby zabránila soupeři dostat se k brance. Ve třinácté minutě se pokoušeli skórovat Dudáček s Brabcem, ale jejich střely mířily příliš vysoko. Koncem osmnácté minuty se hosté pokoušeli zhatit krásnou akci Motoru v útočném pásmu, když tečovali přesnou přihrávku. Ke kotouči se ale dostal Kaisler, který zamířil a vystřelil na branku Vítkovic, nicméně puk skončil mimo. Přestože byl v poslední minutě vyloučen Dosek za krosček, zmocnil se kotouče Rolínek a vyzkoušel Daňa. Touš se však jen odrazil od jeho výstroje a první perioda tak skončila 1:0 pro Motor.

V první půlce druhé třetiny se stále vylučovalo. Třikrát to bylo na straně domácích a jednou na straně hostů. Vítkovičtí si vyzkoušeli i výhodu v podobě přesilovky pět na tři, avšak tu neproměnili. Ve třicáté třetí minutě vyrovnal Radek Štěpánek za asistence Baláže a Ficka. Branka Vítkovické nabudila, ale Motor si to líbit nenechal. Nejprve se utrhl Bláha a ujel všem s výjimkou Štěpánka, který ho připravil o kotouč. Po chvilce se ale dostal znovu do šance, když objel branku protihráčů, našel si nejlepší místo a vypálil. Jeho střela ale byla sražena obranou Ridery. Bohužel minutu a půl před koncem druhé periody dostal hosty do vedení Baláž, který se dostal k puku a prostřelil Březinu.

První polovina třetí třetiny patřila Motoru. Domácí se snažili vyvinout na vítkovické hokejisty tlak, a pokud ztratili kotouč, bránili ze všech sil. Přesto v padesáté třetí minutě vyzkoušel Březinu Toman a uspěl. Ridera tak měla vítězství nadosah. V padesáté osmé minutě byl vyloučen Vilček za zdržování hry a trenér Martin Štrba se rozhodl zariskovat a stáhnout brankáře. Taktika se ukázala jako mimořádně účinná! Dvě sekundy před koncem osmapadesáté minuty totiž snížil vedení Vítkovic Lukáš Prášek. Trenér se rozhodl setrvat v šesti hráčích na ledě a opět měl pravdu. Nejprve krásnou střelou vyzkoušel Daňa Bláha, prostřelil ho však až o čtrnáct sekund později Dančišin, čímž zajistil vyrovnání skóre. Po brance byl do brankoviště znovu vrácen Březina. Dvaadvacet sekund před koncem utkání se ale stalo něco naprosto nečekaného! Michal Bláha s Radkem Rolínkem zajistili Motoru vítězství nad Vítkovicemi 4:3, když si skvěle poradili s Daněm. Jihočeští si tak z dnešního utkání nečekaně odnesli cenné tři body.

Ohlasy po zápasu
Martin Štrba (trenér): Dnes jsme veselejší. I když jsme prohrávali, kluci ukázali obrovskou morálku a to se nám nakonec vyplatilo, takže tři body máme zaslouženě. Chtěl bych jim velmi poděkovat za bojovnost a za předvedenou hru.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice