Banes Motor České Budějovice
12.10.2017, Klára Červená

MDO: CEB - PAR 6:3 - Mladší dorost si připsal výhru na domácím ledě

Mladší dorost dnes získal krásné tři body, když na domácím ledě porazil Dynamo Pardubice 6:3. Gólový i asistenční hattrick si dnes připsal patnáctiletý útočník Pavel Novák, který byl svému týmu oporou. Také gólman Martin Lidák dnes předvedl skvělý výkon.

Motor hrál na vítězství hned od úvodní minuty. Již po padesáti sekundách Jan Janoch vyzkoušel brankáře Baťka, jeho snažení ale bohužel přišlo vniveč. Po osmi sekundách ale dostal přihrávku od Pavla Nováka, znovu vystřelil a dostal tak Motor do vedení. Dynamu se však podařilo vyrovnat ve čtvrté minutě, kdy se po špatné přihrávce Pavláta zmocnil kotouče Hledík a poslal puk Tomkovi, který bez zaváhání skóroval. V půlce šesté minuty se o náskok Motoru zasloužili Novák s Janochem, když využili šanci, kterou si předem chytře připravili. O další dvě minuty později se situace se špatnou přihrávkou opakovala, nicméně tentokrát zrcadlově. Novák využil příležitosti, ujel obraně hostů a zajistil tak navýšení brankového náskoku pro Motor. O rozdíl tří branek se v poslední čtvrtině první periody zasloužil Tomáš Hanák a první třetina tak skončila 4:1 pro domácí.

Druhou periodu nekompromisně ovládli hosté. Utkání se stalo mnohem dravějším a rychlejším. Hosté chodili do šancí a v devětadvacáté minutě snížil náskok Jihočechů Hrádek, který se o minutu později pokusil skórovat znovu, trefil však jen břevno. Štěstí Budějovickým přálo tři minuty před koncem druhé třetiny, když se před zraky Pardubických objevil otevřený roh branky. Dřív než hosté stačili šanci využít, přerušili rozhodčí hru kvůli hákování Lukáše Pavláta. Ten si sice odseděl dvě minuty na trestné lavici, nicméně ochránil domácí mužstvo před další brankou.

Na počátku druhé minuty poslední periody znovu skórovalo Dynamo. Michal Rouha sice prostřelil Lidáka, na druhou stranu se až do konce utkání Pardubice znovu ke slovu nedostaly. Dynamo mělo několik šancí, nicméně žádnou z nich už neproměnilo. Ve čtyřicáté šesté minutě si Motor vyzkoušel hru pět na tři, ale ani nikdo z domácích neskóroval. Až v půlce třetiny se opět trefil Pavel Novák a zajistil si tak krásný hattrick. Pět minut před koncem se Hanákovi povedlo dostat puk až za Baťka, bohužel kotouč těsně minul červenou čáru. O půl minuty později byl pro změnu prověřen Lidák. Toto malé zaváhání Motoru však vzápětí napravil Tomáš Hanák, který si na Baťka počíhal a přeci jen vstřelil kotouč do jeho sítě. Pavel Novák si díky tomuto zákroku připsal i asistenční hattrick a utkání tak skončilo vítězně pro Motor 6:3.

Ohlasy po zápasu
Radek Kampf (trenér Motoru): V první třetině jsme jednoznačně soupeře přehráli. Ve druhé periodě jsme polevili, ale od třetí třetiny jsme se zase vrátili do hry. Dobře jsme se dostávali z obranného pásma a z toho pramenily i dva poslední góly.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....