Banes Motor České Budějovice
21.06.2017, Filip Kortus

ANKETA: Vyberte mládežníka sezony 2016/2017!

Pátý ročník ankety Mládežník sezony je tady a vy můžete znovu po roce posílat hlasy nejlepším hokejistům budějovické mládeže v uplynulém ročníku. Do ankety jsme nominovali deset hráčů, přičemž nejúspěšnější celek juniorky dostal možnost čtyř kandidátů na ocenění. Kdo naváže na předchozí vítěze Radka Prokeše, Jiřího Smejkala, Jana Bárta a Daniela Svobodu? Hlasujte pro někoho z vybrané desítky!

Junioři

Juniorka skončila v celkovém účtování nejlépe ze tří mládežnických celků, tudíž se do výběru dostali čtyři hráči. Nominaci obstaral trenér Luboš Rob.


Jiří Patera

Zažil doslova nevídanou sezonu. Předváděl famózní výkony. Prakticky po celou sezonu byl jako zeď, jednu dobu dokonce vládl všem čtyřem základním statistikám brankářů v celé soutěži! Jistý byl i v play off, kde měl stejně jako v základní části nejvyšší procentuální úspěšnost zákroků ze všech gólmanů. Za dobré výkony byl odměněn startem ve čtvrtfinále mistrovství světa osmnáctiletých. Letos se s ním počítá do prvního týmu, ale záleží, zda uspěje na draftu.

Luboš Rob: Jiří Patera předčil naše očekávání. Je to výborný brankář, který ve svém ročníku patří k nejlepším v republice. Má před sebou skvělou budoucnost, celou sezonu v juniorce odchytal perfektně.

Statistiky: 46 zápasů – 2,64 průměr branek na zápas + 93,44 % úspěšnost zásahů (včetně play off)


Jan Bárta

Nejproduktivnější hráč mužstva, v základní části sbíral více než bod na zápas. Zařadil se do první patnáctky nejlépe bodujících hráčů juniorské extraligy, mezi střelci byl dokonce devátý. Patřil mezi nejvytěžovanější hráče týmu, i přes zranění vynechal pouze čtyři utkání. Svými výkony si řekl o smlouvu v A-týmu, v přípravě zabojuje o místo v sestavě.

Luboš Rob: Honza odehrál výbornou sezonu, akorát měl smůlu na zranění, které ho malinko limitovalo. Je to hokejista s dobrým tahem na branku, jeho předností jsou souboje jeden na jednoho. Snaží se být profesionální, což mu v dospělém hokeji jistě pomůže.

Statistiky: 50 zápasů – 26 branek + 28 asistencí (včetně play off)


Jakub Doktor

Kapitán se vším všudy. Dříč, který dokázal rozhodovat utkání. I Jakub Doktor patřil mezi lídry juniorky a měl zásadní podíl na lichotivém čtvrtém místě. V sezoně dostal šanci i za A-tým, kde si připsal premiérovou branku. Stálými výkony si řekl o smlouvu mezi dospělými, díky které letos může juniorce vypomoci.

Luboš Rob: Ohromný dříč, velmi dobrý bruslař. Charakterově skvělý kluk, který táhl celý tým. Pro mužstvo velmi platný a pracovitý hráč.

Statistiky: 51 zápasů – 20 branek + 22 asistencí (včetně play off)



Ondřej Šulek

Třebaže odehrál většinu sezony za A-tým, do výběru rozhodně patří. Produktivní útočník Ondřej Šulek měl v juniorce raketový vstup do sezony, kdy sbíral téměř dva body na zápas! Skvělými výkony si řekl o místo v dospělém mužstvu, kde si vybojoval stálou pozici v sestavě. Pyšnit se může tím, že měl ze všech hráčů v juniorské soutěži nejlepší bodový průměr na zápas. V play off nastoupil pouze jednou při posledním zápase s Třincem.

Luboš Rob: Ondra v juniorce hokejově vystřelil ze všech hráčů nejrychleji. Měl vynikající období od začátku sezony do listopadu, poté se zabydlel v A-týmu. Uměl se střelecky prosadit, což mu pro přesun do dospělé kategorie moc pomohlo. Technický hráč s výbornou koncovkou.

Statistiky: 22 zápasů – 21 branek + 18 asistencí (včetně play off)


Starší dorost

Výběr kandidátů provedl Radek Bělohlav, který vedl mužstvo celou sezonu.


Vojtěch Doktor

Obránce, který nevypustí jediný souboj. Pro tým by na ledě nechal duši a často k tomu nebyl daleko. Ve starším dorostu patřil mezi stabilní čtyři beky, vynechal pouze dvě utkání. Bylo na něj spolehnutí, navíc nasbíral solidních dvanáct bodů. Dobrými výkony si vysloužil šanci ukázat se v play off juniorky.

Radek Bělohlav: Vojta je týmový hráč, který má neuvěřitelnou obětavost. Dokáže dobře vystřelit, je velmi platný.

Statistiky: 45 zápasů – 3 branky + 10 asistencí (včetně play off)


Matěj Toman

Šikovný forvard, který byl věkem ještě mladší dorostenec, přesto dostal ve starším dorostu velkou důvěru. Po celou sezonu patřil k nejvytíženějším hráčům celého mužstva a nakonec ovládl i týmové bodování. Za 35 zápasů posbíral 33 bodů, přičemž další dva gólové zásahy přidal ve třech utkání play off. Stabilní člen mládežnické reprezentace.

Radek Bělohlav: Ačkoliv věkově patřil ještě do mladšího dorostu, stal se lídrem týmu. Dokázal být tahounem mančaftu, dařilo se mu být produktivní.

Statistiky: 38 zápasů – 15 branek + 20 asistencí (včetně play off)


Martin Beránek

Rychlík, který se i přes drobnější postavu těžko zastavuje. Nadějný útočník se zkušenostmi z reprezentace U16 pravidelně střídal mladší a starší dorost, přesto ho trenér Radek Bělohlav nominoval do výběru starší kategorie. V klíčových utkáních dokázal zahrát, vidět byl i v play off.

Radek Bělohlav: I Martin byl vůdčí osobností týmu, dokázal se prosazovat. Dobře bruslí, umí přitvrdit.

Statistiky: 24 zápasů – 5 branek + 7 asistencí (včetně play off)


Mladší dorost

Výběr kandidátů provedl hlavní trenér Ladislav Kolda.


Marek Dvořák

Stabilní jednička, která odchytala prakticky všechny zápasy od první minuty. Brankář mladšího dorostu Marek Dvořák patřil ke klíčovým mužům Koldova týmu a po celou sezonu na něj bylo spolehnutí. Vyzkoušel si i atmosféru v národním týmu, kde odchytal dvě utkání. V nadcházející sezoně se popere o šanci ve starším dorostu.

Ladislav Kolda: Marek nás po celou sezonu držel, měl stabilní výkonnost. Dokázal si vydobyt takovou pozici, že mu mužstvo věřilo a spoléhalo na něho. Chytal dobře.

Statistiky: 41 zápasů – 3,93 průměr branek na zápas + 89,61% úspěšnost zásahů (včetně play off)


Pavel Novák

Na svůj věk předváděl velké výkony. Před sezonou přišel z Písku, kde ještě jako starší žák s přehledem ovládl bodování celého týmu. Jinak tomu nebylo ani v Motoru. Mimořádně talentovaný útočník nasbíral úctyhodných 96 bodů za 41 zápasů, což ho řadilo mezi neproduktivnější hráče celé soutěže. Své šikovné ruce mohl ukázat i ve starším dorostu, kde nastoupil k šesti utkáním.

Ladislav Kolda: Dokázal se často prosazovat střelecky, prokazoval, že je na tom hokejově velmi dobře. Prožil úspěšnou sezonu.

Statistiky: 41 zápasů – 48 branek + 48 asistencí (včetně play off)


Jakub Čížek

Mozek lajny s nápaditou rozehrávkou a dobrou střelou. Centr, kterého by chtěl mít v prvních dvou lajnách každý trenér. Při druhé sezoně v mladším dorostu patřil k největším lídrům, jeho forma gradovala v play off. I on byl za své výkony odměněn v podobě startu za národní tým.

Ladislav Kolda: Společně s Pavlem Novákem předváděli po celou sezonu výborné výkony, byli produktivní a na jejich gólové akce se dalo hezky dívat.

Statistiky: 41 zápasů – 38 branek + 43 asistencí (včetně play off)


Hlasovat je možné pouze jednou. Anketa bude ukončena ve čtvrtek 29. června 2017.


Anketa

1. Jiří Patera 171 hlasů - 22%
2. Jan Bárta 68 hlasů - 9%
3. Jakub Doktor 25 hlasů - 3%
4. Ondřej Šulek 85 hlasů - 11%
5. Vojtěch Doktor 10 hlasů - 1%
6. Matěj Toman 37 hlasů - 5%
7. Martin Beránek 49 hlasů - 6%
8. Marek Dvořák 66 hlasů - 9%
9. Pavel Novák 108 hlasů - 14%
10. Jakub Čížek 147 hlasů - 19%
celkem hlasů 766

Hlasování bylo ukončeno

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....