Banes Motor České Budějovice
23.09.2016, Anežka Vacíková

JUN: CEB – PCE 1:3 – Motor prohrál první domácí zápas v nové sezóně

České Budějovice – Junioři HC Motor prohráli první zápas na domácí půdě v poměru 1:3. Dvougólové vedení ztratili hosté jen na chvíli a to až ve třetí třetině. Díky výhře se hráči HC Dynamo Pardubice dostali v tabulce DHL extraligy juniorů o jednu příčku nad České Budějovice.

Páteční podvečer přinesl do Budvar Arény v Českých Budějovicích sedmé kolo DHL extraligy juniorů. Do zápasu hráči Motoru nastoupili s lehkou ležérností a proto jsme měli možnost vidět 2 góly a to ze strany hráčů z Pardubic, zasloužili se o ně ve třinácté minutě Martin Petrus a čtyři minuty na to Filip Zadina, který u prvního gólu asistoval a při své gólové trefě překvapil střelou budějovického brankáře Jiřího Pateru na druhé straně brány, než sám Patera stál. Zadinovi asistovali Vojtěch Faltys a Martin Kaut. Z počátku zápasu tedy Motor byl ve značné gólové nevýhodě, i když v poměru střel na bránu 8:9 byla první třetina velmi vyrovnaná a zápas se velkou část první třetiny přesouval z pásma do pásma.

Druhou třetinu oba týmy začínaly v oslabení. Žádná z přesilových her ale využita nebyla. Domácím se podařilo prostřelit brankáře Pardubic Milana Kloučka, puk byl ale zasažen vysokou holí, proto rozhodčí gól neuznali. To Budějovické nastartovalo a snažili se střílet na Kloučkovu bránu doslova ze všech stran. I přes všechnu snahu se ale ani jednomu z týmů nedařilo pro sebe udržet puk po dobu potřebnou k vytvoření šancí ke gólu. K vidění ale i tak bylo několik nádherných šancí na obou stranách. Ale i tak stav během druhé třetiny nezměnil a Pardubice stále vedli a dvougólovou ztrátu Motor o gól stáhl jen na chvilku a to až v další třetině.

Třetí třetina přinesla dva góly z přesilových her a to na obou stranách. První gól se povedl vstřelit hráčům Českých Budějovic, o který se postaral Jan Bárta, kterému se povedlo díky přesilovce krásnou střelou do rohu pardubické branky už tedy podruhé prostřelit Kloučka. Asistovali mu Michal Bláha a Jan Farka. Druhý gól, tentokrát gól hostů, poslal v posledních vteřinách zápasu do prázdné brány Motoru Miroslav Rohlík, za asistence Jakuba Hoskovce a Jakuba Martince. Gól byl vstřelen při budějovickém oslabení, kdy ale přesto domácí hráli v pěti hráčích na ledě bez brankáře. Před tímto gólem byl ještě udělen vyšší, desetiminutový trest pro Romana Tintěru za nesportovní chování. V posledních deseti minutách byl tlak Motoru u Kloučkovi brány opravdu obrovský, ale gól už domácí nevstřelili. V sedmém kole extraligy, tedy na začátku sezóny si tři body vezou domů hráči HC Dynamo Pardubice a to zaslouženě nejen díky první třetině, ale i šikovnosti trvající až do konce zápasu a posouvají se v tabulce o jedno místo výš, než je HC Motor České Budějovice.

Ohlasy po zápasu
Luboš Rob st. (CEM) : Dneska byl podobný začátek zápasu jako s Libercem, kdy jsme měli velkou šanci, kterou jsme měli nedali a tím se naše sebevědomí snížilo a bohužel Pardubice dali dva góly a my jsme nezachytili ten jejich nástup a potýkáme se s tím, že tu naši agresivitu na začátku zápasu nemáme a začínáme se chytat vždycky až ve druhé třetině a bohužel nám to nestačí k tomu abychom ten zápas otočili. Dnes jsme tedy zklamaní a věříme, že zítra to bude lepší.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....