Banes Motor České Budějovice
05.10.2015, Klub

Zápis z jednání Správní rady z 29. září

Zápis z jednání Správní rady HC České Budějovice, z.s. z 29. září 2015.

Přítomni:

-          Milan Janoušek

-          Aleš Kotalík

-          Jan Ryba

-          Milan Šesták

 

Jednání Správní rady zahájeno v 11:00 hodin dne 29.9.2015.

 

 

1)                 Náhradní valná hromada

Správní rada schválila termín konání Náhradní valné hromady, Náhradní valná hromada se bude konat dne 22.10.2015, od 16:30 hod. v malém sále restaurace Gerbera, na adrese Mánesova 1803/3a, České Budějovice.

 

2)                 Členská základna

Správní rada na základě žádosti o ukončení členství v HC České Budějovice z.s., postupuje dle článku 11 „Zánik členství“, odstavec 1, písmena a) dobrovolné vystoupení člena, dle platných stanov spolku.

-  Matyáš Welser

 

K dnešnímu dni eviduje spolek HC České Budějovice 509 aktivních členů.

 

3)                 Trenérská rada

a)     TR na základě žádosti SpS I. R. Fouska, který po domluvě s trenéry žákovských kategorií R. Kadlece, F. Turka a vedoucího úseku SCM R. Heindla, reagoval na potřebu případného doplnění hráčů do tréninkového a zápasového procesu staršího ročníku, doporučila vybrané hráče: 

SŽA     MDB:


-       J. Pouzar

-       J. Remta

-       P. Pojar

-       D. Kouba

-       A. Ryba

-       K. Ryba

-       F. Řehout

-       J. Cibuzar

-       J. Anderle


MŽB     MŽA:


-       J. Bůžek

-       M. Bělohlav

-       D. Pojar

-       L. Váňa

-       P. Schmidmayer

-       D. Novák


 

Základním kritériem je aktuální výkonnost hráčů, jejich celková připravenost.

 

b)     TR na základě žádosti SpS II. L. Chaloupky, který po domluvě s trenéry základen J. Hanzalem, R. Vondruškou a K. Hansouvou, reagoval na potřebu případného doplnění hráčů do tréninkového a zápasového procesu staršího ročníku, doporučila vybrané hráče: 

 Základna B       základna A:


-                     P. Minář

-                     D. Matějka

-                     V. Šindelář

-                     M. Dušák

-                     Š. Konzal


Základna C      základna B:

-                     N. Mařík

-                     J. Šrámek

-                     T. Pýcha

              Přípravka      základna D:

-                     K. Šrámková

Správní rada doporučení Trenérské rady přijala.

 

 

c)     Disciplinární řízeni

1)                Disciplinární řízení s hráčem týmu Juniorů, hráč HC České Budějovice D.K.

Trenérská rada na základě žádosti trenérů juniorky doporučuje prominutí poloviny disciplinárního trestu hráče a zařazení do tréninkového procesu.

Správní rada schválila prominutí zbytku disciplinárního trestu hráče.

2)                        Disciplinární řízení pro porušení etického kodexu, nevhodné a nesportovní chování rodiče hráče základny D, hráč HC České Budějovice A.B. Během turnaje se rodič choval nesportovně a v rozporu s pravidly fair play. Naprosto nerespektoval pozici a rozhodnutí trenéra, jeho chování mělo bezprostřední negativní dopad na atmosféru během zápasu, celá situace vyústila k odjezdu hráče před ukončením turnaje.  Rodič svým jednáním porušil etický kodex klubu, dobré jméno spolku, týmu MOTOR, v neposlední řadě nebylo jednání vzorem pro hráče.  Trenérská rada navrhuje uložení disciplinárního trestu: "Podmínečné vyloučení do konce kalendářního roku 2015.“

3)                        Disciplinární řízení pro porušení etického kodexu, nevhodné a nesportovní chování rodiče hráče základny C,  hráč HC České Budějovice J.P. V průběhu turnaje se rodič choval nesportovně a v rozporu s pravidly fair play, nerespektoval pozici a rozhodnutí trenéra, jeho chování mělo bezprostřední negativní dopad na atmosféru turnaje, celá situace vyústila k fyzickému napadení trenéra. Rodič svým jednáním porušil etický kodex klubu, dobré jméno spolku, týmu MOTOR, v neposlední řadě nebylo jednání vzorem pro naše děti.

Trenérská rada navrhuje uložení disciplinárního trestu: "Podmínečné vyloučení do konce kalendářního roku 2015.“

 

Správní rada schvaluje prominutí zbytku trestu a uložení navrhovaných disciplinárních trestů. Zároveň ukládá Vedoucímu SpS I., SpS II. a SCM zajistit setkání s rodiči, upozornit rodiče na společnou odpovědnost v rámci vytváření motivujícího a přátelského sportovního prostředí.

Určitě je vhodné podporovat své týmy, ale je potřeba dodržovat zásady slušného chování, slušného sportovního povzbuzování, respektu k protihráčům, rozhodčím a trenérům. Pozitivně působící rodič, který chválí a podporuje své dítě, fandí týmu a vyjadřuje respekt a úctu k soupeři je významnou součástí dětského a mládežnického hokejového prostředí, takové projevy v klubovém prostředí chceme a podporujeme. Shora popsané chování a vystupování do hlediště jednoznačně nepatří, v klubu je nebudeme podporovat, a může se stát v případě opakujících se nevhodných projevů, a narušování atmosféry týmu, klubu, budeme nuceni přistoupit k radikálnímu rozhodnutí, tedy vyloučení z klubu.

 

4)                Audit

Správní rada projednala zprávu nezávislého auditora, kdy výrok auditora, ověření roční účetní uzávěrky „BEZ VÝHRAD“.

Zpráva auditora bude správní radou předložena na valné hromadě.

 

 

 

 

Prezident Správní rady  Milan Janoušek ………………………………..

Viceprezident Správní rady Aleš Kotalík…………………………………

Člen Správní rady  Milan Šesták …………………………………………….

Člen Správní rady  Jan Ryba …………………………………………………..

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....