Banes Motor České Budějovice
04.09.2015, Matěj Mayer

Pikantní zápas juniorů na úvod. Do Hradce jedeme pro tři body! hlásí

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Hned první kolo juniorské DHL extraligy juniorů nabídne zajímavou podívanou. Po postupu z první ligy si totiž letos extraligu zahraje juniorka Mountfieldu, které los hned pro první kolo přiřkl prestižní souboj s Českými Budějovicemi. Štrbovi svěřenci si věří. „Víme, jak fanoušci prožívají to, co se stalo, proto jedeme pro tři body!“ burcuje Josef Žáček, nejstarší hráč na soupisce juniorky Motoru.

Junioři se loni museli opět rvát o účast v extralize, ale na poslední chvíli se jim podařilo vyhnout se zrádné baráži. V ní si nejlépe vedl právě Mountfield Hradec Králové, který pod vedením Aleše Krátošky, bývalého šéfa českobudějovické mládeže, vybojoval účast v nejvyšší soutěži pro nadcházející ročník. Jihočeši se tak budou letos potkávat s východočeským klubem i v nejstarší z mládežnických kategorií a během základní části se s ním utkají hned čtyřikrát!

První vzájemný souboj je na programu už v prvním kole DHL extraligy juniorů, které se odehraje v sobotu ve 12 hodin na ledě Fortuna arény. Svěřenci trenérského dua Štrba – Kupka se však na zápas nijak speciálně nepřipravovali. „Příprava proběhla úplně stejně, jako na každý jiný zápas. Jen na začátku týdne jsme si řekli, že musíme své myšlenky upínat k začátku ligy,“ říká Josef Žáček, který bude za juniory jako hráč ročníku 1995 nastupovat „na výjimku“.

Soupisku juniorů si můžete prohlédnout ZDE!

„Já se těším opravdu hodně, obzvlášť, když po dvou letech začínám sezonu opět v Čechách,“ dodává obránce, který strávil předposlední sezonu v Americe, tu poslední odstartoval v nejvyšší finské juniorské soutěži. Výsledky juniorky v přípravě nebyly nejlepší, mladíci si ale věří a vstupují do sezony pozitivně naladěni. „Ambice máme letos velké, sešla se fakt skvělá parta. Myslím, že nebudeme hrát dole, máme tým na to, abychom se pohybovali v horních patrech tabulky,“ říká Jan Bárta, nejlepší hráč českobudějovické mládeže v uplynulé sezoně.

Junioři Hradce Králové jsou v nejvyšší juniorské soutěži nováčkem, čemuž také odpovídaly výsledky v přípravných zápasech. Východočeši z dvanácti duelů vyhráli jen dvakrát! Favorita sobotního utkání těžko určit, z kabiny Motoru však zní jednoznačně: „Je to pro nás prestižní zápas. Jedeme pro tři body a na ledě necháme všechno!“ A tomu, že to nejsou jen plané řeči, nasvědčuje také sestava. Juniorům pomůže trio útočníků z A-týmu – Rob, Prokeš, Guman.

Sestava Motoru: Spáčil (Kváča) – Žáček, Radoš, Šanda, Stehlík, Farka, Benda, Michal – Šuhaj, Točík, Panáček – Guman, Rob, Prokeš – Šulek, J. Bárta, Doktor – F. Bárta, Pixa, Bednařík

Kde hledat silné a kde slabé stránky českobudějovického týmu? „Myslím, že slabost máme v obraně, kde nám na začátku sezony vypadli tři obránci, se kterými se počítalo do základní sestavy. Sílu naopak vidím v útoku a v přesilovkách, ve kterých bychom mohli udeřit,“ vypočítává Žáček, který si v tomto týdnu odbyl premiéru v dospělém hokeji, když ve dvou přípravných zápasech naskočil za A-tým Motoru. „Hrozně si té šance vážím! Víc jsem si asi užil zápas v Třebíči, kde nebylo tolik našich fanoušků, jelikož hrát doma před tolika lidmi a známými, je trochu jiný šálek kávy. Udělám všechno proto, abych si v áčku vybojoval místo,“ hlásí odhodlaně.

Vše podstatné jsme vám shrnuli v článku, který si můžete přečíst ZDE!

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....