Banes Motor České Budějovice
10.12.2013, Lukáš Dvořák

Petr Rosol premiérově doma. Uvede se proti Stadionu vítězně?

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Plni nové energie vjedou na led Budvar arény ve středu českobudějovičtí hokejisté. A to hned dvojnásobně. V zádech budou mít nového sponzora a hlavně nového trenéra, který se poprvé představí domácímu publiku. Dovede své svěřence k prvnímu letošnímu vítězství nad Litoměřicemi, nebo bude i potřetí ve vzájemném souboji úspěšnější Stadion? Začátek duelu je naplánován na 17:30, vstupenky lze zakoupit on-line!

O soupeři: HC Stadion Litoměřice

Založen: 1949
Stadion: Kalich Arena (kapacita 1750 diváků)
Webové stránky klubu: hclitomerice.cz
Umístění v poslední sezóně: 10. místo v ZČ
Hlavní trenér: Jiří Doležal
Vzájemná utkání: 1:2, 2:4

Sestava z posledního zápasu

Král – Šulc, Humphries, Husák, Míka, Žovinec, Drábek, Málek, Evan – Chabada, Koudelka, Čermák – Novák, Hašek, Budínský – Suja, Bahenský, Procházka – Matai, Rubeš, Doležal.


Kališníci drželi do minulého týdne úctyhodnou sérii jedenácti zápasů, ve kterých zvládli bodovat. Ta paradoxně začala v duelu s Motorem. Poslední vítězství přišlo v domácím utkání s Ústím. Tomu Stadion nasázel osm branek, z toho šest v přesilových hrách a notně si tak vylepšil úspěšnost využití, která je těsně pod dvaceti procenty. Jenže následné dva těžké souboje s Mladou Boleslaví (0:4) a s Olomoucí (1:3) tuto šňůru ukončily a Litoměřičtí budou chtít opět loupit.

Přesto si Severočeši vedou daleko lépe než v uplynulé sezóně. Naplňují tak předpoklady zkraje ročníku, které jim predikovaly první účast ve vyřazovacích bojích. Z páté pozice sice nejsou v těsném kontaktu s nejlepší čtyřkou, stále si ale drží dostatečný bodový náskok. Ačkoliv jádro týmu působí čistě v Litoměřicích, za tyto výsledky může Stadion vděčit i úspěšné spolupráci s předními českými kluby (Lev Praha, Sparta Praha). Zajímavostí například je, že v brankovišti se už stihlo protočit šest gólmanů. Vedle dvojice Petr Přikryl - Vojtěch Sedláček navlékli dres už i Jan Lukáš či Tomáš Král, syn předsedy ČSLH. Ten nastoupil i v minulém utkání s Morou a je pravděpodobné, že buď on, nebo Vojtěch Sedláček dostane šanci ve středečním střetnutí. Jihočeským fanouškům navíc budou dobře známí dva hokejisté. V současné době totiž dres hostů oblékají Jakub Šulc a Jakub Suja.

Zaostřeno na: Miloslav Čermák

Jako utržený ze řetězu je v letošní sezóně tento sedmadvacetiletý forvard Stadionu. Po třiceti odehraných utkáních už nasbíral o tři body více než v loňské sezóně (20+14), kdy hájil barvy Ústí. Už teď si vytvořil svůj seniorský rekord, a to má ještě spoustu zápasů před sebou. V kanadském bodování soutěže mu právem náleží šestá pozice. Formace Chabada - Koudelka - Čermák je tím nejúdernějším, co můžou Litoměřice nabídnout a hlavně díky poslednímu jmenovanému zařídila již pětadvacet branek týmu. Sám Čermák ze svých dvaceti tref zaznamenal čtyři v přesilových hrách, dvě navíc v oslabení. Právě v těch patří nejproduktivnějšímu útočníkovi soupeře druhé místo v prvoligových statistikách. Přestože teď Stadion dvakrát nebodoval, bude potřeba hráče s dvaadvacítkou na dresu bedlivě střežit.

31. kolo: ČEZ Motor České Budějovice – HC Stadion Litoměřice

středa 11. 12. 2013, 17:30
Budvar aréna

Z tábora Motoru

I když Jihočeši v posledních dvou utkáních zvítězili, nikdo zatím nechce mluvit o tom, že je krize zažehnána. Ostražitost je namístě, jelikož boj o postupové příčky do play-off bude ještě velice vyrovnaný. A aby do něj mohl Motor mluvit, potřebuje každý bod. Bude také velmi zajímavé sledovat, jakou tvář vtiskne týmu nový lodivod. Zkušený prvoligový trenér ví, že soutěž je daleko více o urputnosti než o hokejové kráse, takže herní styl tomu jistě přizpůsobí.

Bude s příchodem nového generálního sponzora i větší manévrovací prostor na hráčském trhu? Petr Rosol se vyjádřil, že by do konce přestupového období ještě mohlo dojít k určitým změnám. Pravděpodobně by však šlo o útočné řady. S blížícím se návratem Romana Vráblíka a příchodem mladoboleslavského dua Jaroslav Kasík - Lukáš Bohunický se vyztužily obranné řady, a tak Motor, slovy generálního manažera Stanislava Bednaříka, hledá toho správného špílmachra. To se ale zatím nedaří.

Sestava z posledního zápasu

Kůdela – Kasík, Kříž, Bohunický, Chmelíř, Prokop, Moravec, Pavlíček, Kotaška – Kotalík, Šperger, Ferebauer – Eberle, Šachl, Ondřej – Vaniš, Skuhravý, Bárta - Přibyl, Rob, Kňazev.

Věděli jste, že ...

... Litoměřice nejhůře brání svá oslabení? V první lize není horšího celku. Během sto třiceti jedna vyloučení inkasovaly hned třicetkrát. Přitom Stadion nepatří k nejtrestanějším týmům. Úspěšnost 77,10 % jej však řadí na poslední místo. O více než čtyři procenta za předposlední Most.

Statistiky

31. kolo
ČEZ Motor České Budějovice
vs
HC Stadion Litoměřice
12.
Umístění v tabulce
5.
30 / 8 - 4 - 1 - 17
66:73
Statistiky v sezóně
(základní část)
30 /12 - 2 - 5 - 11
94:95
Aleš Kotalík 16 bodů (8+8)
Nejproduktivnější hráč v sezóně
Miloslav Čermák 34 bodů (20+14)
Aleš Kotalík (8)
Nejlepší střelec v sezóně
Miloslav Čermák (20)
Luboš Rob (9)
Nejlepší nahrávač v sezóně
Martin Chabada (16)
Jiří Moravec 8 bodů (2+6)
Nejproduktivnější obránce v sezóně
Jakub Šulc 10 bodů (1+9)
Petr Šachl (+9)
Václav Skuhravý (-12)
+/- bodování v sezóně
Jakub Šulc (+9)
Tomáš Rubeš (-8)
Václav Skuhravý (93)
Nejtrestanější hráč v sezóně
David Švagrovský (39)
Dominik Halmoši 91,60 % - 2,54
Hynek Kůdela 94,14 % - 1,79
Statistika brankářů: úspěšnost zásahů - průměr branek
Vojtěch Sedláček 90,20 % - 3,14
Petr Přikryl 88,68 % - 3,45
Tomáš Král 93,33 % - 2,24
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....