Banes Motor České Budějovice
21.02.2013, Radek Papáček

Jakub Kovář nesmí chytat 5 zápasů. Dostal trest za kopnutí

Extraligový HC MOUNTFIELD se snaží si krok po kroku vybojovat účast v play-off. V následujících zápasech se však hokejový tým z jihu Čech bude muset obejít bez Jakuba Kováře, své opory v brankovišti. Reprezentační gólman byl totiž potrestán nepodmíněným zastavením činnosti na pět soutěžních utkání za kopnutí do protihráče Václava Pletky, ke kterému došlo během posledního utkání Jihočechů v Plzni. „Přestupek Jakuba Kováře uznáváme, nelze se před zodpovědností schovávat. Přesto se podivujeme nad výší trestu, který nám k okolnostem situace předcházející samotnému zákroku přijde neadekvátní a využijeme možnosti po uplynutí poloviny trestu požádat Výkonný výbor Českého svazu ledního hokeje o prominutí jeho zbytku,“ uvádí Ing. Zdeněk Blažek, předseda představenstva a generální manažer HC MOUNTFIELD.

K inkriminované situaci došlo v čase 34:11 utkání HC ŠKODA Plzeň – HC MOUNTFIELD, kdy Jakub Kovář atakoval protihráče Václava Pletku. „V žádném případě se nechceme vyhýbat faktu, že jako kluby jsme si před sezonou za tyto přestupky odsouhlasily sazebník v rozmezí 5 až 10 zápasů. Uznáváme, že ke kopnutí Jakuba Kováře směrem k protihráči došlo. Ovšem chceme poukázat na situaci, která tomu předcházela. Podle našeho názoru totiž protihráč nejdříve atakoval krosčekem Jakuba Kováře a tedy samotnému kopnutí předcházel nedovolený a zcela zbytečný zákrok na něj,“ říká Zdeněk Blažek.

Vedení HC MOUNTFIELD nyní podá žádost k VV ČSLH o prominutí zbytku trestu po uplynutí jeho poloviny. „I když samozřejmě předcházející faul na Jakuba Kováře pro něj nemůže být v rámci fair-play omluvou, zcela určitě využijeme jediné možnosti, kterou nyní máme. Požádáme tedy výkonný výbor svazu, aby po uplynutí poloviny trestu uloženého disciplinární komisí z uvedených důvodů zbytek trestu prominul,“ doplňuje nejvyšší muž českobudějovického klubu.

Celou situaci si můžete prohlédnout na připojeném videozáznamu:

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....