Banes Motor České Budějovice
01.02.2013, Redakce

Jakub Kovář: Začali jsme útočníky honit víc dozadu

Brankář prý dělá půl mužstva. V případě Jakuba Kováře je i ta půlka zřejmě málo. Jeho skvělé výkony tvoří základ tažení hokejistů HC MOUNTFIELD do předkola Play off. V rozhovoru pro zápasový Hokejklub s Kometou Brno se čerstvý reprezentant rozpovídal o boji o desítku, bojovném hokeji, který tým v současnosti předvádí, ale i o zkušenostech, které on sám spojuje spíše s psychickou odolností.

Jakube, tato sezona je pro vás zatím jako na houpačce. Dlouhá doba s nepříjemným zraněním, pak zase skvělé výkony. Jak jí vnímáte vy osobně?
Sezonu hodnotím jen podle toho, co jsem odchytal. Zranění ke sportu patří. Podle výsledků prožívám nejlepší sezonu v kariéře. Doufám, že splníme cíl, který jsme si jako tým před začátkem ročníku dali. Pak bych jí hodnotil jako vydařenou.

Cítíte, že byste se mohl s takhle dobrou aktuální formou podívat do reprezentace? (Několik minut po rozhovoru skutečně Jakub pozvánku obdržel)
Nepřemýšlím nad tím. Slyšel jsem, že bych do Švédska jet mohl. Samozřejmě, že pro mě, jako extraligového hokejistu, je reprezentace strašně důležitá, abych se v kariéře posunul a řekl si i o nějaké zahraniční angažmá. To jde bez reprezentace jen těžko. Budu moc rád, když pozvánku dostanu.

V extralize máte za sebou dlouhou sérii výher a předtím delší sérii porážek. Navíc se tento jev netýká jen vás, podobně je na tom Kometa, Sparta nebo Plzeň. To už asi není náhoda, že?
Týmy v lize, i když se to nezdá, jsou opravdu strašně vyrovnané, není dneska snadné porazit Chomutov, natož Liberec. Často zápasy rozhoduje jedna branka a ta určuje i to, jestli se cítíte dobře jako tým. Když někdo dvakrát třikrát o gól prohraje, může to na něj dolehnout. Když se v zápase láme chleba, je třeba být morálně silný. Tam mají výhodu ti, kterým se daří. Když někdo vyhraje dvacetkrát v řadě, neznamená to, že projde Play off jako nůž máslem.


Pokračování rozhovoru s Jakubem Kovářem čtěte v pátečním Hokejklubu č. 22, oblíbeném bulletinu tentokrát vydaném k utkání HC MOUNTFIELD - HC Kometa Brno hraném 1. února 2013 od 17:30 hod. v Budvar Aréně.

Vedle rozhovoru s reprezentačním brankářem se dále můžete těšit na představení soupeře, tradiční zápasový servis nebo také plakát trenéra Petera Draisaitla. Hokejklub je v prodeji u kamelotů na vchodech do Budvar Arény za 10 Kč.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....