Banes Motor České Budějovice
12.04.2012, Radek Papáček

Radek Bělohlav a Roman Turek mezi kouče, tým bude mít také kondičního trenéra

Č. B u d ě j o v i c e – Českobudějovický HC MOUNTFIELD v nedávno skončené sezoně sice oproti minulému ročníku obsadil o jedno místo lepší příčku, ale vedení klubu nebylo spokojeno s herním projevem mužstva. Do konce měsíce dubna mají všichni hráči platné smlouvy. Vedení Jihočechů se však v současné době plně věnuje přípravě nadcházející hokejové sezony. Postupně přicházejí změny v realizačním týmu. Jedním z trenérů bude Radek Bělohlav, trenérem brankářů se stává Roman Turek a zcela novou tváří bude kondiční trenér Petr Požárek.

Angažování Romana Turka a využití jeho osobnosti jako marketingové tváře klub avizoval již v dřívější době. Bývalý vynikající brankář nyní navíc bude mít na plnou zodpovědnost přípravu svých nástupců. „Na postu trenéra brankářů Roman Turek vystřídá Ladislava Gulu, jenž se stává ryze vedoucím mužstva,“ informuje Ing. Zdeněk Blažek, předseda představenstva a generální manažer klubu.

„Možná se to nezdá, ale funkce vedoucího mužstva je důležitá práce a Láďa k tomu navíc chodil s týmem na led. Jedná se například o ubytování nových hráčů, hotely, sportoviště pro přípravu a řadu dalších věcí. Tomu se nyní bude věnovat na sto procent,“ říká Petr Sailer, nový asistent sportovního manažera. „Roman Turek bude především u A-týmu, ale chtěli bychom, aby minimálně jednou v týdnu dělal také speciální tréninky také pro naše gólmany v mládežnických týmech. Brankář je základním kamenem každého mužstva, a proto si je chceme vychovávat,“ doplňuje Sailer.

Jedním z trenérů Radek Bělohlav, kondičním trenérem Petr Požárek

Vedle Romana Turka a Petra Sailera se do sportovního vedení zapojí také další českobudějovický patriot Radek Bělohlav. „Bude jedním z našich trenérů. Radek je na začátku trenérské kariéry, sleduje moderní trendy a klade důraz na pracovitost hráčů v tréninkovém procesu. To se nám líbí a chceme tak jeho práci skloubit ve spolupráci se zkušenějším kolegou. Jeho jméno bychom rádi znali do začátku letní přípravy, stejně jako obsazení pozice sportovního manažera,“ říká Ing. Zdeněk Blažek.

Letní přípravu na příští hokejovou sezonu jediný extraligový klub na jihu Čech zahájí v pondělí 23. dubna 2012. „Zapojí se především mladší hráči ze současného kádru,“ sděluje Petr Sailer.

Právě Petr Sailer po ukončení své bohaté hráčské kariéry v práci ve sportovním úseku myslí především na jeho rozvoj. Klub tak nyní bude využívat služeb specializovaného kondičního trenéra, kterým bude Petr Požárek. „Svoji práci u týmu bude odvádět nejen v předsezonním období, ale samozřejmě také po celou sezonu. Předpokládáme, že během sezony by se alespoň třikrát týdně věnoval individuální práci s jednotlivými hráči a na starosti bude mít také zapojení hráčů do tréninkového procesu v rekonvalescenci po zranění,“ představuje Petr Sailer.

Petru Požárkovi budou jako základní podklad pro práci sloužit speciální testy, které absolvují všichni hráči na začátku letní přípravy v Praze. „Bude se jednat o rozšířené testy, které nám například ukáží skladbu svaloviny jednotlivých hráčů. Budeme pak naprosto přesně vědět, který hráč potřebuje konkrétně na čem zapracovat. Uvidíme rozdíly mezi jednotlivými hráči a jejich tréninkový plán tomu uzpůsobíme,“ tvrdí Petr Sailer.

K další změně v realizačním týmu dojde u druhého maséra. V této funkci končícího Petra Bezpalce nahradí Petr Cirkl, bývalý vrcholový cyklista. „Přichází od profesionálního cyklistického týmu v Rakousku, kde působil jako masér a kustod,“ představuje další novou tvář Petr Sailer, asistent sportovního manažera.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....