Banes Motor České Budějovice
18.01.2012, Radek Papáček, Pavel Kortus ml.

HC MOUNTFIELD získal útočníka Tomáše Hornu

Č. B u d ě j o v i c e – Kádr jihočeského HC MOUNTFIELD rozšiřuje TOMÁŠ HORNA. Jednatřicetiletý hokejista bude v Českých Budějovicích hostovat do konce sezony z Chomutova, odkud letos už hostoval také v Plzni. „Poslední dobou v naší hře postrádáme útočníka s přímočarou a důraznou hrou do branky soupeře. Tyto herní vlastnosti právě očekáváme od angažování Tomáše Horny, který by dále měl vnést do naší ofenzivy agresivitu, snahu o jednoduché zakončení a podstoupit souboj v prostorách brankoviště,“ říká Josef Zajíc, sportovní manažer HC MOUNTFIELD.

Tomáš Horna v letošní sezoně stačil nastoupit ke 12 utkáním za extraligový tým Plzně. Ve čtvrtečním utkání HC MOUNTFIELD s Litvínovem však už bude bojovat za českobudějovický tým. „Protože nám chybí tři útočníci základní sestavy kvůli zranění, hledali jsme hráče do ofenzivy. Tomáš Horna je zkušený hráč. Naši nabídku uvítal a o působení u nás měl zájem, což nás těší. Znám ho velice dobře, protože již několik let hraje extraligu,“ doplnil František Výborný, hlavní trenér Jihočechů.

Kladenský odchovanec si během své kariéry připsal také tři starty za reprezentační mužstvo. Nyní bude působit pod českobudějovickou Černou věží. „Chtěl bych se prosadit do týmu a co nejvíce klukům pomoci,“ vyhlašuje Tomáš Horna.

Cítím se fyzicky velmi dobře, říká Tomáš Horna

Tomáš Horna nezažívá zrovna povedenou sezonu. V Plzni odehrál dvanáct zápasů, ve kterých vstřelil jeden gól a na další přihrál. „V Plzni to nebylo ono. Měl jsem i několik nabídek ze zahraničí, ale nebyla žádná, která by mě zaujala,“ rozebírá své možnosti. Jednatřicetiletý útočník měl v poslední době dvě vážná zranění, která ho na dlouhou dobu vyřadila ze hry. „Na začátku sezony jsem měl zlomenou ruku a nemohl jsem dva měsíce hrát. V loňském ročníku jsem měl přetržený stehenní sval a také jsem dlouho chyběl. Přemýšlel jsem i na konec kariéry, ale ještě chci pokračovat ve vrcholovém hokeji,“ říká odhodlaně nová posila Jihočechů.

Cíl pro zbytek sezony má jasný. „Chtěl bych se prosadit do týmu a co nejvíce klukům pomoci.“ Na působení v Plzni nebude Horna vzpomínat úplně v nejlepším. „Ze začátku jsem hrál v první formaci s Martinem Strakou a Ondrou Kratěnou, což bylo super. Dařilo se nám a hodně jsem hrál. Poté se uzdravil Tomáš Vlasák a přesunul jsem se do čtvrté formace,“ vzpomíná na úvod sezony. „V Plzni je to tak, že pokud nejste v prvních dvou formacích, tak váš čas na ledě je hodně nízký,“ říká Tomáš Horna.

Horna, který svá nejlepší hokejová léta strávil na Kladně, chce hrát, a proto nabídku Budějovic uvítal. „Trenér Výborný mě dobře zná. Cítím se fyzicky dobře, absolvoval jsem celou letní čtyřměsíční přípravu. Nyní už pouze zbývá se dostat do správného zápasového rytmu a věřím, že by to mohlo vyjít,“ dodává s úsměvem.

Tomáš Horna

Datum narození: 20.11.1980
Pozice: útočník
Výška: 180 cm
Váha: 84 kg
Držení hole: vpravo

Kompletní statistiky Tomáše Horny na eurohockey.com


Tomáš Horna ještě v kladenském dresu se snaží vyzrát na Romana Turka během čtvrtfinále play-off 2008.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....