Banes Motor České Budějovice
24.05.2010, Antonín Vansa

Snopek se vrací do kádru HC MOUNTFIELD

Č e s k é   B u d ě j o v i c e - Do mužstva českobudějovického HC MOUNTFIELD se vrací obránce Jan Snopek, který byl na konci letošního března součástí radikálního řezu v mužstvu a původně měl klub opustit. „Společně s trenérem jsme došli k rozhodnutí, že Honza má týmu ještě co dát a může mu být prospěšný,“ uvedl na adresu třiatřicetiletého obránce, jenž loni skončil na čtvrtém místě v bodování obránců týmu, sportovní manažer klubu Josef Zajíc.

Jednání o možném návratu Jana Snopka do kádru probíhala delší dobu. „Po konzultaci s majiteli klubu jsme s Honzou zahájili jednání, nastínili jsme mu úlohu v mužstvu, konkrétní úpravy ve smlouvě a stanovili si termín, do kterého musí padnout rozhodnutí. Honza si vzal pár dní na rozmyšlenou a poté naše podmínky přijal,“ popisuje průběh jednání s bekem, který do českobudějovického HC MOUNTFIELD přišel v průběhu loňského léta z Pardubic, Zajíc.

Podle nového sportovního manažera klubu Josefa Zajíce by měl Snopek plnit v týmu úlohu, k níž ho předurčují jeho fyzické parametry. „V loňské sezoně Honza neuspěl podle očekávání, ale věřím, že po změnách, které v kádru proběhly, naplní to, s čím byl před rokem angažován,“ prozradil Zajíc. „Spoléháme na jeho bojového ducha a odhodlání zlepšit dojem z loňské sezony. Zároveň se budeme snažit usměrnit jeho reakce na některá nepřesná rozhodnutí rozhodčích, kvůli kterým měl v minulosti potíže,“ řekl Zajíc na Snopkovu adresu, který v loňském ročníku 112 trestnými minutami vyrovnal historický rekord Tomáše Jelínka ze sezoně 1990 / 1991.

Snopek v loňské sezoně odehrál celkem sedmpapadesát utkání, nasbíral třináct kanadských bodů, v hodnocení +/- skončil na dvou plusových bodech. Celkem již v extralize Jan Snopek nastoupil k 682 utkáním, v sezoně 2004 / 2005 získal mistrovský titul s Pardubicemi.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....