Banes Motor České Budějovice
01.05.2010, Antonín Vansa

Změny v týmu HC MOUNTFIELD odtajněny!

Č e s k é   B u d ě j o v i c e - Klíčové datum 1. května padlo a jednotlivé kluby začínají odtajňovat podoby svých mužstev na nový ročník extraligy. Změny se nevyhnuly ani českobudějovickému HC MOUNTFIELD, který oproti loňské sezoně rapidně změní svou tvář. A to nejen přímo v hráčském kádru, ale i v realizačním, či manažerském týmu. „Změn je skutečně dost, ale věříme, že povedou k lepší reprezentaci našeho klubu, než tomu bylo v uplynulých sezonách,“ vysvětluje František Joun, generální manažer klubu.

Již na konci března klub ve své oficiální tiskové zprávě zveřejnil, že klub neprodlouží smlouvu s Lukášem Poživilem, Josefem Melicharem, útočníkům Tomáši Vakovi, Ondřeji Veselému a Michalu Hudecovi. Do pražské Slavie se z hostování vrátil forvard Tomáš Micka, revitalizace kádru se dotkla i pěti hráčů s platnými smlouvami, konkrétně beka Jana Snopka, útočníků Petra Sailera, Jindřicha Kotrly, Tibora Melichárka a Ivana Humla. K nim se v průběhu jara přidal i bek Petr Macháček, který se nedohodl s klubem na podmínkách nové smlouvy a momentálně si hledá angažmá. Souhlas s hledáním angažmá dostal i Petr Gřegořek, loni nejproduktivnější bek mužstva, jenž momentálně bojuje o účast na květnovém světovém šampionátu v Německu.

Do kádru se naopak vrací slovenský zadák René Vydarený, jenž hostoval druhou polovinu loňské sezony v pražské Spartě, mužstvo pak nově posílí pětadvacetiletý obránce Havlíčkova Brodu Jakub Šulc, dvojice robustních centrů Jakub Langhammer s Pavlem Kašpaříkem a křídelní útočníci Rostislav Martynek, Roman Pšurný a jeho dvojče Michal Pšurný. „Tím samozřejmě seznam příchozích hráčů není uzavřen. Jednáme s řadou dalších hráčů, se kterými momentálně řešíme podmínky smlouvy. Především potřebujeme doplnit obranu,“ uvedl Joun.

Změnami prošel i realizační tým a management klubu. Trenérské složení zůstává ve stejné podobě jako na konci uplynulé sezony, ve funkci vedoucí mužstva končí Vladimír Plánička, jehož v pozici technického vedoucího A-týmu nahradí Ladislav Gula. Nově u týmu vznikne funkce hospodáře, kterou zastávat bude Jiří Šrámek, jenž dosud působil u juniorského celku.

V managementu je nejzásadnější změnou již avizovaný přechod dosavadního sportovního manažera Jaroslava Jágra na pozici hlavního skauta. Funkci sportovního manažera bude od nového ročníku plnit dvaačtyřicetiletý Josef Zajíc. V klubu pak končí obchodní manažer Ladislav Kolda, který se bude naplno věnovat trénování juniorského mužstva. „Pracujeme na doplnění obchodního oddělení, které by se mělo rozrůst minimálně o jednoho člověka,“ dodal generální manažer klubu František Joun.

Současný kádr HC MOUNTFIELD:

Brankáři: Roman Turek, Jakub Kovář, Šimon Hrubec

Obránci: František Ptáček, René Vydarený, Martin Tůma, Ivo Kotaška, Jakub Šulc, Bohumil Jank, Martin Havran, Stanislav Dietz, Josef Klement.

Útočníci: Rostislav Martynek, Pavel Kašpařík, Václav Pletka, Milan Gulaš, Jakub Langhammer, Lukáš Květoň, Michal Pšurný, Roman Pšurný, Michal Mikeska, Jiří Šimánek, Radim Heřman, Tomáš Mertl, Aleš Ježek, Rudolf Červený, David Kuchejda, Michal Švihálek, Lukáš Sedlák, Tomáš Rousek.

Představení nových posil HC MOUNTFIELD:

René Vydarený
Českobudějovické prostředí je mu více než známé. Na jihu Čech působil nepřetržitě od sezony 2005 / 2006, kdy kádru tehdejšího extraligového nováčka přišel z bratislavského Slovanu. Do kádru HC MOUNTFIELD se vrací po půlročním hostování v pražské Spartě, která jej získala v rámci transakce za uvolnění kouče Františka Výborného. Devětadvacetiletý zadák se chutí po návratu na jih Čech nikterak netajil, v klubu by měl patřit k základním stavebním kamenům obranných řad.

Bližší informace o hráči - ZDE

Jakub Šulc
Pro mnoho fanoušků neznámé jméno, ale ve čtyřiadvaceti letech stále perspektivní zadák. Jakub Šulc je odchovancem pražské Slavie, českobudějovičtí příznivci si jej mohou pamatovat z památné semifinálové série první ligy 2005 proti Chomutovu. Šulc v extralize doposud sehrál pouze tři zápasy, poslední čtyři roky strávil v Havlíčkově Brodě, kde si jej také vyhlédli zástupci HC MOUNTFIELD. Přichází na roční hostování, pokud se neprosadí do prvního mužstva, měl by vypomáhat farmářskému týmu z Tábora.
Bližší informace o hráči - ZDE

Jakub Langhammer
Jeho jméno zaznívalo v kuloárech již delší dobu. Jakub Langhammer, který dosud neoblékal v extralize jiný, než sparťanský dres, se definitivně stává hráčem HC MOUNTFIELD. Reprezentační útočník se v mužstvu potká s koučem Františkem Výborným, jehož dobře zná z působení ve Spartě. Osobnost trenéra Výborného také pro Langhammera byla hlavním motivací při podpisu dvouleté smlouvy s klubem. V pětadvaceti letech by měl být jedním z tahounů českobudějovické ofenzivy.
Bližší informace o hráči - ZDE

Pavel Kašpařík
Písecký rodák již v minulosti dvakrát koketoval s nabídkou kontraktu ze strany Českých Budějovic, ale až letos pod Černou věž skutečně zamířil. Robustní centr patří k nejlepším středním útočníkům celé soutěže, typově by měl nahradit Tomáše Vaka, kterému skončila k 30. dubnu v klubu smlouva. Kašpařík se výraznou měrou přičinil o vyřazení českobudějovického HC MOUNTFIELD v předkole play-off, Liberci pomohl i ve čtvrtfinálové bitvě. Více zápasů po předčasném vyhazovu už ale nestihl...
Bližší informace o hráči - ZDE

Rostislav Martynek
Poněkud nenápadný hráč, ale pozor! V extralize už má odehráno přes čtyři stovky utkání, v nichž nastřílel přes stovku branek. Do nejvyšší soutěže vstoupil v sezoně 2002 / 2003, ve které byl dokonce vyhlášen za nejlepšího nováčka ročníku. Stabilně se dokáže přehoupnout přes hranici deseti gólů za sezonu, před třemi lety dokonce dlouhodobou část zakončil s jednadvaceti góly na osmém místě mezi nejlepšími šutéry celé soutěže. Působiště mění poprvé v kariéře, Třinci byl dosud věrný dlouhých osm sezon.
Bližší informace o hráči - ZDE

Michal Pšurný
V kariéře jej až na pár výjimek provází bratr Roman. Oba pocházejí ze Zlína, Michal zatím v jiném extraligovém klubu nehrál. V sezoně 2005 / 2006 okusil boje v zámořské Western Hockey League, reprezentoval českou republiku na světovém šampionátu osmnáctiletých 2004 v Bělorusku. Loňskou sezonu odehrál v prvoligovém Ústí nad Labem, kde nastřílel sedmnáct branek. Po skončení ročníku měl celou řadu nabídek, z nichž si vybral tu českobudějovickou.
Bližší informace o hráči - ZDE

Roman Pšurný
Kariérou prochází prakticky ruku v ruce s dvojčetem Michalem. Pouze ve dvou dosavadních sezonách nehráli spolu. V ročníku 2004 / 2005, kdy se Roman, coby čerstvě draftovaná naděje týmu New York Rangers rval o svou šanci v týmu WHL Medicine Hat Tigers, a poté před dvěma lety, kdy nastupoval za Mladou Boleslav. Společně s bratrem Michalem se opět potkali loni, kdy společně bojovali o postup Ústeckých Lvů do nejvyšší soutěže. Společně se nyní vrací do extraligy coby posily HC MOUNTFIELD.
Bližší informace o hráči - ZDE
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....