Banes Motor České Budějovice
16.08.2003, David Schlegel

Milan Michálek odchází do San José

Č e s k é B u d ě j o v i c e - Osmnáctiletý útočník Českých Budějovic a český reprezentant Milan Michálek podepsal smlouvu s týmem San José Sharks a odchází do zámoří. Informaci potvrdil generální manažer českobudějovického klubu Jaroslav Pařízek. "Už jsem nečekal, že smlouvu se San José podepíše, spíše jsem očekával, že už zůstane v Budějovicích," uvedl.
Milan Michálek podepsal smlouvu až po 15. červenci, což znamená, že České Budějovice dostanou od zámořského klubu vyšší odstupné. "České Budějovice a San José se dohodly na určité ceně za hráče a je to pro všechny strany obrovsky výhodné," vysvětlil Jaroslav Pařízek, před kterým nyní vyvstal nový úkol - nahradit nadaného centra. "Musíme teď zapracovat na náhradě, přibližně do týdne bychom chtěli představit novou posilu," dodal generální manažer klubu.

Michálek podle informací, které poskytl ČTK záastupce jeho agenta Josef Machala, podepsal tříletou smlouvu, která je nejvyšším nováčkovským kontraktem v historii NHL. K základnímu platu má Michálek ještě vynikající bonusy. Výše smlouvy nebyla zveřejněna.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....